Ingrediente:
* 175 g faina
* 1 lg praf de copt
* 1/2 lg bicarbonat de sodiu
* 1/2 lg nucsoara
* 1 lg sare
* 1 ceasca (aprox 50 ml) lapte
* 1 ou batut cu furculita
* 5 Lg ulei
* 3-4 Lg smantana
* putina apa minerala pentru subtierea compozitiei
* ceapa verde, tocata
* 80 g cascaval ras
* dovlecel ras si lasat la scurs (fara sare), cam 4 maini
Mod de preparare:
- Am amestecat ingredientele uscate si separat pe cele lichide (lapte, ou, ulei).
- Cele doua le-am amestecat intr-un bol. A fost nevoie de putina apa minerala ca sa subtiez compozitia.
- Apoi am adaugat ceapa tocata, cascavalul si dovlecelul.
- Am omogenizat totul si am impartit compozitia in 15 forme de briose mici, de silicon.
- 40 min la cuptor, la aprox 190 grade (foc mic).
- Restul de compozitie am copt-o intr-o tigaie pe aragaz.
Sursa de inspiratie: http://madeline.ro/briose-aperitiv-cu-praz/
No comments:
Post a Comment