In premiera, dupa plimbari pe net, am facut stufat de miel. Nu dau sursa pentru ca nici n-as sti pe care s-o dau, am parcurs multe reteta ca sa vad daca sint diferente.
A iesit foarte buna mancare si n-o spun ca sa ma laud. Mielul a fost foarte tanar, carnea frageda si fara mirosul ala greu. Stufatul a iesit gustos, aromat, condimentat fix cat trebuie. :)
Ingrediente:
* carne de miel (bucati de coaste, pulpa + carne care a fiert pt ciorba)
* usturoi verde
* cozi de ceapa verde
* 2 fire de leustean
* 1 ceapa batrana
* sare
* piper
* rozmarin
* o mana de patrunjel
* 3-4 linguri pasta de rosii
* putin ulei
Mod de pregatire:
Carnea se portioneaza si se pune la prajit in putin ulei.
Cand s-a rumenit se scoate si in grasimea ramasa se caleste ceapa si verdeturile.
Se condimenteaza cu sare, piper, rozmarin, se adauga si patrunjel tocat.
Peste verdeturile calite se pun bucatile de carne care au fiert pentru ciorba.
Se adauga si bucatile rumenite mai devreme.
Se pun cateva linguri de pasta de rosii (sau bulion) si cam un pahar de apa.
Se fierbe pe foc mic pana cand mai scade zeama.
Se serveste cu mamaliga sau cu pireu, dupa preferinte.
No comments:
Post a Comment