Ingrediente:
* 2 cani de faina
* 1 cana de zahar
* 1 plic praf de copt
* jumatate cana de ulei
* 1 cana (+ cate mai e nevoie) de apa minerala
* esenta de vanilie
* 2 linguri colorant galben
* 10 linguri de zahar + 1 lingura de miere pentru caramelizare
* 5-6 mere
* scortisoara
Caramelizam 10 linguri se zahar impreuna cu 1 lingura de miere. Am citit nu mai tin minte unde ca mierea ajuta zaharul ars sa fie mai maleabil, sa nu se intareasca prea repede. Asa e. Si nici n-a scos fum ca alte dati.
Curatam merele si le taiem felii.
Zaharul ars il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il lasam sa se raceasca/intareasca. Apoi asezam merele feliate si presaram scortisoara.
Amestecam ingredientele pentru blat cu mixerul. Daca e prea gros aluatul, mai adaugam apa minerala pana obtinem un aluat omogen si fluid ca la pandispan.
Colorantul galben l-am pus cu gandul ca o sa inlocuiasca galbenul oualor. Ciuciu, nu s-a vazut absolut nimic.
Turnam aluatul in tava, peste mere si bagam la cuptorul preincalzit pentru aprox 45 de minute la foc mediu (depinde de cuptor. verificati dupa 30 de min si mai lasati pana cand scobitoarea iese curata).
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteFoarte buna prajitura. Este una din preferatele mele.
ReplyDeleteFelicitări!
ReplyDelete