Pages

Saturday, May 12, 2012

Clafoutis cu ananas proaspat








foarte buuuun! varianta cu ananas proaspat :)
iese un aluat parca ar fi budinca si seamana la gust cu clatitele cu mere pe care le facea bunica.
sweet, sweet memories!

Sursa

Am folosit aproximativ 500 g ananas proaspat.

Amamestecat cu mixerul laptele, ouale, zaharul, vanilia, praful de sare si faina. 
Am lasat de-oparte pana am pregatit ananasul.

Intr-o tigaie am topit untul, am adaugat anansul taiat bucatele, am mai lasat cateva minute 
apoi am adaugat zaharul si putina esenta de vanilie si am lasat pana s-a dizolvat zaharul si s-a ingrosat putin.

In forma rotunda de tort (diametru de 24 cm cred) am pus anansul scurs 
(s-a lasat prea multa zeama, m-am gandit sa nu fie prea mult lichid), apoi am turnat compozitia cu lapte.
Compozitia este lichida ca si cea de clatite.
Nu va speriati se va inchega foarte fain si va iesi ceva asemanator cu o budinca.

Am bagat la cuptor pentru 20 minute pe foc mare (penultima gradatie la mine, aproape de maxim).

Reteta originala spune ca nu se deschide usa cuptorului pt ca se prabuseste, am respectat aceasta indicatie.
Doar ca la mine abia dupa 20 min a inceput sa creasca ca nebuna, 
asa ca am mai lasat 10 min, deci 30 min timp de coacere. 
Apoi am lasat prajitura in cuptorul stins, cu usa deschisa pana s-a racorit putin.

~ din pacate n-am apucat sa pozez toate etapele si nici sectiunea, dar va asigur ca e faina prajitura.
Am tinut-o in frigider si asa rece a picat foarte bine pe caldurile astea.

1 comment:

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).