Magyarul ITT.
Ingrediente (varianta mea, usor modificata fata de sursa):
* 50 g unt
* 60 g zahăr tos
* 125 g de miere
* 250 g de făină (+ completare dacă după răcire încă e prea moale)
* 1 plic praf de copt
* 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
* 1 lingurita de scortisoara
* cate 1/2 lingurita de ghimbir (praf), cuişoare (zdrobite şi cernute), nucşoară
* coaja rasa de la 1 lamaie
* coaja rasa de la 1 portocala
* 1 ou intreg
* jumatate sticluta esenta de vanilie
* 1 albus pentru uns inimioarele
* decor auriu/argintiu
Mod de preparare:
Într-o cratiţă se topeste untul, mierea, şi zahărul, nu se lasă să fiarbă.
Apoi se răceşte într-o baie de apă rece.
Într-un castron se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, mirodeniile şi cojile rase.
În amestecul dulce răcit se pune un ou întreg, esenta de vanilie şi se omogenizează.
Apoi se adaugă amestecul de făină si se omogeniyeayă din nou.
Aluatul se dă la rece pentru 5-12 oră sau chiar şi peste noapte (cum am făcut eu).
Aluatul se aşează pe o suprafaţa pudrată cu făină şi se întinde la aproximativ 3 mm grosime.
La întins am avut mari probleme, aluatul a fost atât de lipicios încât a mai fost nevoie de vreo 4 linguri de făină ca să devină manevrabil.
Se decupează cu formele preferate si se aşează în tava căptuşită cu hârtie de copt, cât mai distanţate astfel încât să nu se lipeasca atunci când vor creşte la copt. (eu n-am făcut aşa, de aceea inimioarele s-au cam lipit între ele)
Înainte de a le da la cuptor se ung cu albus şi se presară cu decot colorat.
Inimioarele se coc în cuptorul preîncălzit, la 200 ° C, timp de 7-8 minute. Ale mele au stat 12 minute.
Mi-au ieşit 74 de inimioare înmiresmate, simpatice, aromate, moi şi gustoase.
Data viitoare însă am să pun şi mai puţine mirodenii. Au ieşit uşor (prea) picante inimioarele.
Craciun fericit si linistit in continuare, alaturi de cei dragi!
ReplyDeleteMultumim! La fel va dorim si voua!
ReplyDeleteO inimioara si pt mineeeee!!!Un an cu muuulte bucurii!pupici
ReplyDeleteChiar si doua! :)
ReplyDelete2012 fain si tie!