Sunday, March 13, 2016

Prajitura frageda cu gem, nuca si bezea


Tava: 34 x 24,5 x 4,5 cm

Cantitati recalculate pentru tava mea (mai mica decat cea din reteta sursa)

Ingrediente
Aluat:
300 g faina
150 g unt
90 g zahar pudra
3 galbenusuri
un strop de sare
esenta de vanilie
coaja de la o lamaie

Umplutura:
250 g gem de caise
160 g nuca macinata 
(nuca prajita putin da o aroma deosebita)


Bezea:
4 albusuri
150 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
un strop de sare

Mod de preparare

Intrati pe Savori urbane la http://savoriurbane.com/prajitura-londra-cu-nuca-bezea-si-gem/ si vedeti reteta pas cu pas.

Observatii:
* Prajitura mea a stat la cuptor 30 de minute la foc minim (aragaz clasic pe butelie).
* Prea multa nuca pentru gustul meu. Din calcul ieseau 240g nuca. ar fi fost prea mult. si asa e mult la gust. Data viitoare am sa pun ceva mai mult gem si mai putin nuca.
* Aluatul la rece macar 2 ore sau peste noapte.... pai a stat 4 ore la rece si a fost asa de tare incat dupa ce a stat vreo 40 min pe masa din bucatarie, nu aveam ce face cu el. 
Am taiat bila de aluat in doua si am dat putin cu foenul ca sa se inmoaie, sa pot intinde cu sucitorul (aici m-a ajutat mami) si apoi am nivelat frumos in tava cu ustensila aia de la lidl. 
Data viitoare fac altfel. pun aluatul format pe hartia de copt, il intind cum se poate, pun in tava si bag cu totul la rece.


Alte retete asemanatoare (variante de incercat)



No comments:

Post a Comment

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive