Sunday, December 25, 2011

Turta dulce moale ~ Rögtön puha mézeskalács ~ Gingerbread hearts


Magyarul ITT.

Ingrediente (varianta mea, usor modificata fata de sursa): 
* 50 g unt
* 60 g zahăr tos
* 125 g de miere
* 250 g de făină (+ completare dacă după răcire încă e prea moale)
* 1 plic praf de copt
* 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
* 1 lingurita de scortisoara
* cate 1/2 lingurita de ghimbir (praf), cuişoare (zdrobite şi cernute), nucşoară
* coaja rasa de la 1 lamaie
* coaja rasa de la 1 portocala
* 1 ou intreg
* jumatate sticluta esenta de vanilie
* 1 albus pentru uns inimioarele
* decor auriu/argintiu

Mod de preparare:
Într-o cratiţă se topeste untul, mierea, şi zahărul, nu se lasă să fiarbă.
Apoi se răceşte într-o baie de apă rece.
Într-un castron se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, mirodeniile şi cojile rase.
În amestecul dulce răcit se pune un ou întreg, esenta de vanilie şi se omogenizează.
Apoi se adaugă amestecul de făină si se omogeniyeayă din nou.
Aluatul se dă la rece pentru 5-12 oră sau chiar şi peste noapte (cum am făcut eu).
Aluatul se aşează pe o suprafaţa pudrată cu făină şi se întinde la aproximativ 3 mm grosime.
La întins am avut mari probleme, aluatul a fost atât de lipicios încât a mai fost nevoie de vreo 4 linguri de făină ca să devină manevrabil.
Se decupează cu formele preferate si se aşează în tava căptuşită cu hârtie de copt, cât mai distanţate astfel încât să nu se lipeasca atunci când vor creşte la copt. (eu n-am făcut aşa, de aceea inimioarele s-au cam lipit între ele)
Înainte de a le da la cuptor se ung cu albus şi se presară cu decot colorat.
Inimioarele se coc în cuptorul preîncălzit, la 200 ° C, timp de 7-8 minute. Ale mele au stat 12 minute.
Mi-au ieşit 74 de inimioare înmiresmate, simpatice, aromate, moi şi gustoase.
Data viitoare însă am să pun şi mai puţine mirodenii. Au ieşit uşor (prea) picante inimioarele.



Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

4 comments:

  1. Craciun fericit si linistit in continuare, alaturi de cei dragi!

    ReplyDelete
  2. Multumim! La fel va dorim si voua!

    ReplyDelete
  3. O inimioara si pt mineeeee!!!Un an cu muuulte bucurii!pupici

    ReplyDelete
  4. Chiar si doua! :)
    2012 fain si tie!

    ReplyDelete

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive