Saturday, December 3, 2011

Negresa cu cacao si cafea

Photobucket

Cu aceasta reteta puteti atinge punctul G de la amazinG !!!!
N-am gasit cuvant in lb romana care sa se termine cu G si sa descrie prajitura asta!!!

Ideal ar fi fost sa am un cuptor perfect, care sa nu arda pe partea dreapta.
Dar chiar si asa ne declaram indragostiti de aceasta negresa.

Multumiri pentru reteta lui Criss!
http://criss75-despremine.blogspot.ro/2011/10/negresa-cu-ciocolata-si-cafea.html


Ingrediente:
* 1 1/2 cana zahar
* 1 1/2 cana faina
* 1 cana de lapte
* 1 cana de ulei
* 5 oua
* 4 linguri (cu varf) de cacao
* 2 lingurite cafea granulata
* 2 plicuri de zahar vanilinat
* un plic de praf de copt
* 4-5 linguri visine din dulceata
* decor: cocos
NOTA 1: ignorati plicul de crema si ciocolata de menaj din poza
NOTA 2: cana de 250 ml.

Mod de pregatire:
Am amestecat zaharul, zaharul vanilat, cacao si cafea, apoi am adaugat laptele si uleiul si am omogenizat.
Am pus pe foc mic, amestecand din cand in cand pana cand a dat un clocot.
Am pus deoparte o cana de sirop, iar oala am scos-o pe pervaz brrrrrr sa se raceasca siropul.

Am separat ouale si am batut albusurile spuma tare cu un varf de cutit de sare.
Intr-un castron am cernut faina cu praful de copt. Am adaugat galbenusurile, siropul de cacao amestecand cu mixerul apoi la final am pus si albusurile spuma.
Am amestecat pe viteza minima pana la omogenizare.

Am turnat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (marimea tavii: 25x35x4 cm)
Am pus deasupra visine din dulceata (cam 4-5 linguri).

Am bagat prajitura in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute (maxim 30 min) la foc mediu.
Am scos “vulcanul” si l-am testat cu scobitoarea. A trecut testul.
Atunci am facut gaurele pe toata suprafata prajiturii si am turnat deasupra siropul pastrat.
Am mai dat la cuptor pentru vreo 10 minute pe foc minim.
Am decorat cu un strop de ninsoare de cocos :)

Observatii:
* aluatul mi-a iesit deosebit de lichid, de m-am si speriat. dar s-a copt perfect, a crescut si a fost foarte pufos (in pozele cu sectiunea nu se mai vede foarte bine pufosenia, sint facute a doua zi).
* uleiul s-a separat in siropul de cacao si cand am turnat peste prajitura se cam vedea ca amestecul nu e omogen. habar n-am de ce. dar asta n-a daunat rezultatului final.



Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

4 comments:

  1. este urmatoarea praji pe care vreau sa o fac

    ReplyDelete
  2. Sa stii ca e foarte faina! Si nu zic asta pentru ca am facut-o io. :) n-as fi crezut ca e asa diferenta intre metoda asta si cea cu amestecatul la gramada a ingredientelor.

    ReplyDelete
  3. Arata delicios, culoarea este una speciala. Mie nu imi iese asa frumoasa prajiturica asta

    ReplyDelete
  4. Mersi, Roxana!
    Bine ca n-am pozat fundul prajiturii, sa vezi acolo culoare "speciala" :)))

    ReplyDelete

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive