Pages

Tuesday, August 10, 2010

Un fel de DIPLOMAT cu piersici si crema mentolata

Pornind de la reteta de crema mentolata a Ionelei (bucatariaionelei), in final a iesit un fel de diplomat delicios!

Totul a fost ok. La prepararea cremei am urmat exact indicatiile Ionelei. 
Atata doar ca io am folosit sase fire de menta (mie imi place aroma de menta si vroiam sa se simta bine de tot) si am adaugat coaja rasa de la o lamaie.
Am vrut sa fac jumatate alba si jumatate colorata cu rosu. am pus 3 lingurite de colorant pt ca altfel era doar asa un roz palid. insa apoi crema roz nu s-a intarit, n-am putut s-o ung intre foi. aialalta originala, alba, era prea putina. 

Asa ca a trebuit sa improvizez. 
Am amestecat cele doua creme si am adaugat in crema un plic de gelatina, exact ca la crema de diplomat. Am mai adaugat si un pliculet de coaja de portocale de la Dr. Oetker.
Dupa ce crema s-a racit, am tapetat un bol cu bucati de pandispan, am aranjat cateva felii de piersici, am pus crema, am acoperit cu bucati de pandispan si am tinut la rece pana a doua zi.

Mai jos vedeti rezultatul. 
Ceea ce din pacate nu se vede este gustul remarcabil al cremei!
E atata de placuta la gust de n-am cuvinte. Se simte un gust discret de menta, e racoroasa, parfumata si are o textura foarte placuta.





























No comments:

Post a Comment

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).