Saturday, August 14, 2010

Inghetata ANGEL


Inghetata ANGEL 

Ingrediente:

* 1 litru de lapte

* 4-6 linguri de zahar 

(in functie de cat de dulce vrem sa fie inghetata)

* 500 ml frisca lichida

* esente, arome

* 1 tabla ciocolata neagra


Mod de preparare:

- am pus la fiert laptele impreuna cu zaharul, in oala de lapte (oala cu peretii dubli).

- am lasat pe foc mic pana cand laptele a scazut pana au ramas aproximativ 2-3 degete de lichid in oala (Obs: puteam sa las mai mult, dar n-am mai avut rabdare). cu oala mea asta a durat 2 ore.

- am transferat laptele fiert si putin ingrosat in alta oala pe care am asezat-o intr-o oala cu apa rece ca sa se raceasca. altfel la 32 de grade in bucatarie puteam sa astept mult si bine pana se racorea laptele.

- intre timp am maruntit ciocolata neagra cu minitocatorul.

- dupa ce laptele s-a racorit, am batut cu mixerul 500 ml de frisca lichida.

- am adaugat laptele si am omogenizat amestecul.

- am impartit  in patru recipiente si am trecut la aromatizare.

- intr-o cutie am pus 1 sticluta de esenta de vanilie si fulgi de ciocolata neagra.

- in alta cutie am pus 1 sticluta de esenta de fistic.

- in a treia cutie am pus 1 sticluta de esenta de lamaie.

- in pahar am pus 1 lingura de esenta de portocale.

- am ornat inghetata cu fulgi de ciocolata neagra si am bagat cutiile in congelator.


Observatii: 

1. trebuia sa las laptele sa fiarba mai mult, sa mai scada, sa se mai ingroase. probabil atunci nu-mi iesea inghetata in straturi; stratul de sus frisca, stratul de jos lapte cu cristale de gheata.

2. era destul sa pun 4 linguri de zahar. cu 6 linguri mi se pare prea dulce. am pus 6 linguri pentru ca m-am gandit ca daca inghetata nu e dulce atunci nu are nici un farmec.
eh i was wrong! 

3. trebuia sa scot inghetata aseara tarziu si sa mixez ca sa nu faca gheata in stratul ala de jos, dar de unde sa fi stiut ca se stratifica asa.

4. esenta de vanilie nu se simte deloc, e doar dulce inghetata si se simt bucatelele de ciocolata neagra, dar nu prea tare; esenta de lamaie nu se simte deloc; esenta de portocale e prea amara, nu se poate manca inghetata aia; esenta e fistic e SUPER!

Top preferinte:
Locul 1: fistic
Locul 2: vanilie cu ciocolata
Locul 3: lamaie
Locul 4: la gunoi :( 

No comments:

Post a Comment

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive