Ingrediente
(pentru 40 buc. cu forma de 5,5 cm diametru):
*130 g unt (moale, la temperatura camerei)
*70 g zahar pudra
*250 g faina
*1 varf de cutit sare
*1 galbenus
*1 pliculet vanilie
*1/2 pliculet coaja de lamaie
*1/2 pliculet coaja de portocala
(*1-2 Lg smantana - in caz ca aluatul nu se leaga)
Mod de preparare:
Am batut cu mixerul, untul cu zaharul pudra pana a devenit cremos/spumos.
Am adaugat vanilia, faina amestecata cu sare, coaja de lamaie si portocala, apoi galbenusul si am framantat pana cand aluatul a inceput sa se adune (formaza o bila omogena).
Pentru ca aluatul nu se lega, am adaugat 2 lingurite de smantana grasa.
Am intins aluatul, l-am acoperit cu folie si l-am pus in frigider pentru 30 de minute.
Dupa care am mai intins aluatul cam de jumatate cm grosime.
Forma de decupat si stampilele se trec prin faina la fiecare apasare, ca sa nu se lipeasca aluatul.
Fursecurile se coc la foc mic/mediu (180 grade C) timp de 8-9 minute. (Nu ca mine, 11 minute!!!)
Sint foarte gustoase si aromate!
Wau! Arata grozav! Sunt de mare efect! Si pozele sunt suuuuuper!!!
ReplyDelete