Aluatul framantat si dospit in masina de paine.
Extraordinar de bun!
Sint multumita cum arata, tinand cont ca a fost prima data cand am facut asa ceva.
Mersi pentru reteta, Diana!
Citez:
"eu am folosit masina de framantat, dar se poate
framanta aluatul si cu mana
reteta pentru un cozonac
pentru
aluat:
450g
faina
250 ml
lapte caldut
4
linguri de zahar
1 cub
de drojdie (40g)
2 galbenusuri
1 praf
de sare
coaja
de lamaie rasa
+ pentru
umplutura:
100g
unt topit
3-4
linguri zahar
250g
nuca macinata
1
esenta de rom
scortisoara
pentru
sirop:
150ml
lapte
100g
zahar
esente
de vanilie, rom...etc
Se
dizolva drojdia in laptele caldut.
Faina
se cerne intr-un vas incapator si se pun restul ingredientelor, cu atentia ca
sarea sa nu intre in contact direct cu drojdia.
Se
framanta aluatul si se lasa la crescut, apoi se intinde pe masa presarata cu
faina, se unge cu untul topit si rece, se presara zahar, nuca scortisoara si se
ruleaza.
Cu un
cutit bine ascutit se taie felii late de 1 cm si se aseaza in tava de copt bine
unsa cu unt si presarata cu faina. eu prefer tava cu inel detasabil pentru a
scoate cozanacelul mai usor fara al rupe.
Se lasa
la crescut 20-30 de minute si se baga la cuptor la 200 grade C, dupa 10 minute
se reduce focul la 180 grade.
Cand cozonacul este aproape copt si incepe sa se rumeneasca se stropeste din belsug cu siropul format din lapte, zahar si arome."
No comments:
Post a Comment