Sursa: http://www.bucatariairinei.ro/2013/12/prajitura-cu-gem-si-budinca.html
Cititi pe Bucataria Irinei reteta completa.
Citez:
"Ingrediente blat:
- 6 oua
- 225 g (15 linguri) zahar
- 110 g (18) linguri faina de migdale sau nuca macinata
- 70 g (6 linguri) faina
- 10 g praf de copt (1 plic)
- o lingurita esenta rom
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 800 ml lapte
- 120 g zahar (8 linguri)
- 2 lingurite esenta de vanilie (sau dupa gust)
- 200 g unt moale
- 350 g gem de prune (magiun)
- 50 g ciocolata pentru decor"
Modificari:
* nuca macinata in blat (in loc de migdale)
* o budinca de lamaie si una de capsune, in loc de doua budinci de vanilie.
* la budinca am combinat zahar tos cu zahar vaniliat.
-tava mea a avut tot 25 cm x 35 cm.
Combinatia de balt pufos si aromat, cu gemul acrisor si crema dulce este de nota 10!!!
No comments:
Post a Comment