* 1-2-3 dovlecei (dupa marime, preferinta sau disponibilitate)
* ardei gras (am pus 1 galben, 1 rosu)
* salam (de care vrei, cat ai sau cat vrei; io am pus ceva salam de vara, nu uscat)
* 1 ou intreg
* sare, piper si alte condimente
* 2-3 linguri faina
* ulei pt prajit
Dovleceii se curata de coaja si seminte si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se presara cu sare si se lasa deoparte.
Ardeii si salamul se toaca marunt.
Dupa vreo juma de ora dovleceii se storc bine de zeama.
Apoi se amesteca cu ardeii si salamul tocat, oul intreg, sare (daca mai e nevoie), piper si alte condimente la alegere si 2-3 linguri de faina. Faina se mai poate adauga cat sa se lege putin compozitia (sa nu curga).
Se iau cu ligura si se prajesc chiftelele (gramajoarele) in ulei incins.
Se pot servi ca garnitura langa alt preparat din carne sau alaturi de un sos sau salata sau cu cartofi prajiti, dupa pofta si imaginatie. :D
ce bine arata chiftelutele , imi plac mult in combinatie cu dovlecei !!!!
ReplyDelete