Friday, April 25, 2014

Stufat de miel





Ingrediente:
* carne de miel (bucati de coaste, pulpa + carne care a fiert pt ciorba)
* usturoi verde
* cozi de ceapa verde
* 2 fire de leustean
* 1 ceapa batrana
* sare
* piper
* rozmarin
* o mana de frunze de patrunjel
* 250 ml bulion
* putin ulei

Mod de preparare:
Carnea cruda se portioneaza si se pune la prajit in putin ulei.
Cand s-a rumenit se scoate si in grasimea ramasa se caleste ceapa si verdeturile tocate.

Tocatorul de la Heinner m-ar fi ajutat foarte mult la maruntitul gramezii impresionante de ceapa verde, usturoi verde, patrunjel si leustean.


Se condimenteaza totul cu sare, piper, rozmarin, se adauga si patrunjel tocat.
Peste verdeturile calite se pun bucatile de carne care au fiert pentru ciorba.
Se adauga si bucatile rumenite mai devreme si bulionul.
Se fierbe pe foc mic pana cand mai scade lichidul.
Se serveste cu mamaliga sau cu pireu, dupa preferinte.

















No comments:

Post a Comment

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive