Pages

Saturday, July 2, 2011

Castraveti covasiti


aveam niste castraveti cam aiurea si am zis sa incerc sa-i pun la covasit la soare, poate intra ceva gust in ei
trebuia sa-i crestez doar in patru, dar i-am taiat asa pt ca n-am avut borcan mai mare in care sa incapa
poate am facut cate ceva aiurea, dar e prima data cand pun castraveti covasiti

Ingrediente:
* 6 castraveti mari
* vreo 750 ml de apa
* 3 linguri de sare (cu varf)
* 4 catei de usturoi
* 4 foi de dafin
* 2 linguri marar uscat
* 2 linguri cimbru uscat
* 1 felie de paine

am masurat cata apa intra in cele doua borcane peste castraveti, apoi am pus apa aia la fiert cu 3 linguri de sare si 2 foi de dafin

pe fundul fiecarui borcan am pus cate un pic de marar si cimbru uscat, 1-2 catei de usturoi, 1 foaie de dafin si o bucatica de paine

apa dupa ce a fiert in clocot am lasat-o sa se racoreasca putin

am indesat castravetii in borcane, am mai pus cate un catel de usturoi, marar si cimbru, iar deasupra cate o bucatica de paine, apoi am turnat apa

am acoperit borcanele cu cate o farfurioara, nu cu tifon pt ca fiind asa pline borcanele precis o sa de pe-afara cand incepe sa fermenteze

le-am scos in balcon si sa vedem ce iese in 3-5 zile :D


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket


Update: 3 iulie
Procesul de fermentatie a inceput, castravetii si-au schimbat putin culoarea, mirosul specific e prezent.
Experimentul continua :)))

Photobucket

Photobucket

8 comments:

  1. buna Daiana.. ce sunt castravetii astia covasiti? un fel de muraturi? Acum aud prima data :) te pup

    ReplyDelete
  2. Castravetii covăsiţi sint castraveti acriti la soare.
    Nu stiu cum e prin alte zone, dar io am crescut cu castraveti din astia pe timp de vara, bunica punea mereu si erau extraordinar de buni. sper sa-mi asa si mie ceva :P

    ReplyDelete
  3. sunt cei mai buni !!!! si bunica ii face la fel si e din moldova :) bine, mai putin partea cu feliile de paine

    pot spune ca ii urasc pe cei bulgaresti in otet,bleah !

    ReplyDelete
  4. Mie-mi plac toate variantele de castraveti acriti. Faza cu painea am citit-o pe net. Sint curioasa daca o sa aibe alt gust decat cum stiu sau daca se fac mai repede.

    Asta e un experiment, prima data fac. Sa vedem ce iese :)

    ReplyDelete
  5. par gustosi.. astept impresii! :)

    ReplyDelete
  6. Procesul de fermentatie a inceput, castravetii si-au schimbat putin culoarea, mirosul specific e prezent. ptiu ptiu Tineti-mi pumnii sa fie si comestibili peste cateva zile :)))

    (completat postare cu poze proaspete)

    ReplyDelete
  7. ah, cat imi plac castravetii astia! am zis ca fac si eu neaparat, ii ador, si sunt doar o specialitate de vara :)

    ReplyDelete
  8. Inca n-am avut curaj sa gust. Are bule, miroase asa cum stiu ca miros castravetii covasiti, dar coaja inca nu si-a schimbat de tot culoarea sa fie cum o stiu. Ii mai las in pace sa prinda macar o zi de caldura adevarata.

    ReplyDelete

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).