Sursa:
Ingredientele
mele:
*2 oua
*125 gr
unt, topit
*100 gr
zahar
*1/2
lingurita praf de copt
*3
linguri gris
*250 gr
faina
*8
linguri lapte
*Pentru
tapetat tava: 1 lingura unt +1 lingura gris
*1
conserva ananas bucati
Mod de
preparare:
Am uns tava
(eu am folosit o tava de 29cm x 20cm) cu unt si am presarat 1 lingura de gris. Am
pus bucatile de ananas scurse de suc.
Intr-un
bol am mixat ouale intregi cu sare si cu zahar.
Am
adaugat topit, apoi treptat grisul, laptele si faina cernuta amestecata cu
praful de copt.
Compozitia
am turnat-o in tava peste ananas.
Am copt
prajitura la cuptorul preincalzit, la foc mic aproximativ 30 de minute (am
testat cu scobitoarea).
Dupa ce
am scos prajitura din cuptor, am lasat-o sa se racoreasca putin, apoi am rasturnat-o
pe o tava.
Am
servit cu frisca.
Observatii:
-cred ca nu trebuia sa fac economie la zahar (la blat si la presarat tava si ananasul). se simte lipsa dulcetii per total.
-per total e gustoasa prajitura, dar baltul mi se pare prea dens.
-ananasul de la kaufland ... cam tare, atos.
No comments:
Post a Comment