Pages

Wednesday, February 25, 2015

Prajitura cu gris si ananas


Sursa:

Ingredientele mele:
*2 oua
*125 gr unt, topit
*100 gr zahar
*1/2 lingurita praf de copt
*3 linguri gris
*250 gr faina
*8 linguri lapte
*Pentru tapetat tava: 1 lingura unt +1 lingura gris
*1 conserva ananas bucati

Mod de preparare:
Am uns tava (eu am folosit o tava de 29cm x 20cm) cu unt si am presarat 1 lingura de gris. Am pus bucatile de ananas scurse de suc.
Intr-un bol am mixat ouale intregi cu sare si cu zahar.
Am adaugat topit, apoi treptat grisul, laptele si faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Compozitia am turnat-o in tava peste ananas.
Am copt prajitura la cuptorul preincalzit, la foc mic aproximativ 30 de minute (am testat cu scobitoarea).
Dupa ce am scos prajitura din cuptor, am lasat-o sa se racoreasca putin, apoi am rasturnat-o pe o tava.
Am servit cu frisca.

Observatii:
-cred ca nu trebuia sa fac economie la zahar (la blat si la presarat tava si ananasul). se simte lipsa dulcetii per total.
-per total e gustoasa prajitura, dar baltul mi se pare prea dens.
-ananasul de la kaufland ... cam tare, atos.


No comments:

Post a Comment

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).