Pages

Monday, August 8, 2011

Gem de prune pentru Provocarea "Dulce Romanie" a lunii august 2011



Provocarea Dulce Romanie a lunii august 2011 este gazduita de Gaby pe blogul Papa Bun si are ca ingrediente PRUNA si PUIUL.
Pui am mai gatit si voi mai gati tot timpul anului, dar acuma e sezonul prunelor. 
Desi nu am prea multe poze, m-am gandit sa va prezint gemul de prune facut de mama.

~for enghlish scroll down :)

~ materia prima din gradina noastra
Photobucket

250-300 g zahar (depinde de dulceata prunelor si noua nu ne plac gemurile prea dulci) 
la 1 kg de prune fierte (adica mai intai fierbem fructele fara zahar doua zile la rand sau pana cand scade zeama si se ingroasa putin, abia apoi a treia zi adaugam zaharul si mai fierbem pana se topeste de tot si gemul ajunge la consistenta dorita)

~ prima tura de gem (miercuri, doar doua poze)
Photobucket
Photobucket

~ a doua tura de gem: 
* ziua 1 : prunele puse la fiert fara zahar, timp de vreo 5-6 ore, sa-si lase zeama de la sine

* ziua 2 : iarasi la fiert, tot fara zahar
Photobucket
Photobucket


* ziua 3 de fiert, adaugat zahar, fiert inca putin si apoi borcaneala nepozate din cauza caldurii din bucatarie. Dupa ce umplem borcanele cu gem fierbinte, le sigilam cu capace, apoi le bagam intre paturi la dunstuit, unde vor sta cam doua zile sau pana cand se racesc.



PS: nu stiu ce se intampla in seara asta cu photobucket sau cu blogspot de nu-mi afiseaza imaginea ci codul. sper sa-si revina :(

******************************TEST*************************

Photobucket Photobucket Photobucket

My mom's plum jam made with plums from our garden

250-300 g sugar (depending on sweetness of plums and because we do not like too sweet jams)
for each kg of boiled plums (meaning first cook fruits without sugar two days in a row or until it reduces and thickens slightlythen the third day add sugar and cook stirring until all the sugar melts and the jam reaches the desired consistency)

~ First batch of jam (only two pictures)

~ Second batch of jam:
* Day 1: plums without ​​sugar boiled for 5-6 hours to let the juices run out.

* Day 2: put to boil againwithout sugar.

* Day 3: add sugar and cook stirring until all the sugar melts and the jam reaches the desired consistencyAfter filling the jars with hot jam, seal them with lids, then put the hot jars between blankets, where they will stay about two days or until cool.

No comments:

Post a Comment

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).