Saturday, November 21, 2015

Paine moale cu seminte de floarea soarelui


Ingrediente:
* 400 ml lichid caldut = 200 ml lapte + 200 ml apa
* 20 g unt Pilos 82% (topit in lichidul caldut de mai sus)
* 2 Linguri miere (topita in lichidul caldut)
* 1 ou intreg
* 2 lingurite sare (lingura mica de masurare)
* 700 g faina 
(600 g faina tip 650 + 50 g faina neagra + 50 g faina integrala de secara)
* 1 plic drojdie uscata Belbake
* 3 Linguri seminte de floarea soarelui (adaugate de la inceput)

Ingredientele se pun in cuva masinii de paine in ordinea de mai sus.

Program nr.2: usor (french) pt 1.250 g
Grad de rumenire: ridicat
Rezultat: suuuupeeeeeeeeeeer! 
a crescut de a dat cu capul de capac :)))) 
pufoasa! moale! gustoasa!

(Masina de paine SilverCrest EDS SBB 850 B1 - Lidl)











1 comment:

  1. Dupa cum vezi painea s-a lasat putin,probabil a crescut prea repede ajutata de lichidul cald,pune-l la temp camerei.Sa nu mai dea cu capul de tavan incearca sa scazi cu 25-30% toate ingredientele.Include in reteta si 30gr faina neagra(sfat).Pt alte gusturi poti inlocui semintele cu o lingurita de susan.Am peste 300 paini facute la masina,deja cred ca pot scrie o carte cu retete sfaturi si ponturi pe care nu le gasesti nicaieri.Inca prefer painea coapta in cuptor..

    ReplyDelete

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive