Pages

Sunday, July 22, 2012

Clatite Fissler umplute cu ciuperci

Photobucket

Clatite in tigaia Fissler 
Ingrediente pentru clatite:
* 1 ou mare
* 5 linguri (cu varf) de faina
* 2 linguri ulei
* aprox 400-500 ml apa (250 ml minerala restul plata)

Mixam ingredientele pana cand obtinem un aluat cam ca o smantana groasa si fara cocoloase.
Punem o lingurita de ulei in tigaia de clatite Fissler, lasam sa se incalzeasca putin si prajim pe rand clatitele.

Trebuie sa va spun ca sint incantata de aceasta tigaie.
De multa vreme visam sa-mi cumpar o tigaie pentru clatite, dar din lipsa de fonduri si pentru ca nu fac prea des clatite, am renuntat la idee.
Premiul primit in cadrul campaniei "Sunt prea sarac sa cumpar lucruri de proasta calitate!" de pe siteul www.GatesteSanatos.ro a venit la fix!
Si pana acum am procedat la fel cand am facut clatite, adica am pus putin ulei in aluat si foarte putin ulei in tigaie inainte de prima clatita, totusi mereu mi se lipeau, mi se rupeau sau se ardeau clatitele.
Insa de data asta mi-au iesit 9 clatite ca la carte!
Moi, uniforme, gustoase, cu o culoare foarte frumoasa! Sint foarte multumita!

Multumesc, www.GatesteSanatos.ro si http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/

PS: am reusit sa intorc clatitele in aer! :D

  PhotobucketPhotobucket Photobucket  Photobucket Photobucket

Umplutara de ciuperci
Ingrediente pentru umplutura de ciucperci:
* o conserva mica de ciuperci champignon
* 1-2 cepe calite
* 1 lingurita piper
* 1 lingurita vegeta
* 1-2 lingurite boia dulce
* 1/2 lingurita oregano
* 1-2 catei de usturoi (am uitat sa-i pun in poza)
* 4-5 linguri smantana fermentata (adica nu smantana lichida pt gatit)

Calim ceapa in foarte putin ulei, adaugam ciupercile scurse de apa si lasam sa se caleasca impreuna.
Dupa cateva minute cand zeama lasata de ciuperci a mai scazut, adaugam condimentele, usturoiul taiat feliute, amestecam si lasam sub capac pe foc mic sa se imprieteneasca bine de tot.
Dupa care luam tigaia de pe foc, adaugam smantana, amestecam, acoperim cu capac si lasam deoparte pana se fac clatitele.

Pe clatitele gata facute am pus cate doua linguri de umplutura, am impaturit clatita si am servit cu cascaval ras deasupra.
Pentru unii mai pofticiosi am umplut doua clatite cu gem de nectarine si doua cu telemea frecata cu smantana.


  PhotobucketPhotobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

6 comments:

  1. Clatite de toate felurile pentru toate gusturile !!! Vai, ce-mi ploua in gura :), din toate as incerca!

    ReplyDelete
  2. Un mic dejun perfect pentru mine, este chiar foarte bun

    ReplyDelete

  3. I will be sure to bookmark it and come back to learn extra of your useful info. Thank you for the post. I will certainly return.

    ReplyDelete

  4. I’m not quite sure where to begin with this, so I’ll just say this is a really good article.

    ReplyDelete

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).