Ingrediente
1 kg branza dulce (Pilos, la galetica)
200 g zahar
7 buc oua
175 g unt (topit si racorit)
esenta de vanilie (si altceva, dupa gust)
coaja de lamaie (optional)
1 varf de cutit sare
4 Lg faina (uneori am inlocuit cu 1 plic praf budinca de vanilie)
3 Lg gris
1 lg praf de copt
2 Lg lapte praf
100 g stafide (optional)
* eu am
copt intr-o tava patrata ( 33 x 24 x 6,5 cm) pentru ca forma mea rotunda e de
doar 26 cm diametru si n-ar fi incaput toata compozitia (si ar fi fost mare
pacat!)
Am
separat ouale.
Intr-un
bol am amestecat ingredientele uscate: sarea, coaja de lamaie, praf de
budinca, gris, praf de copt, lapte praf.
In alt
bol am am amestecat, cu mixerul, galbenusurile, zaharul, branza dulce, untul topit, dar
nu fierbinte, esenta de vanilie, apoi am adaugat ingredientele uscate si am mixat
bine de tot, pana la omogenizare.
Albusurile
le-am batut spuma tare cu 1 lingura de zahar. Am adaugat spuma in compozitia de
mai sus, in 2-3 transe si am amestecat cu grija, cu lingura de lemn, de sus in
jos.
Am
turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Am copt
la temperatura medie spre mica, timp de 1 ora si un sfert (atat i-a trebuit
cuptorului meu pe butelie sa inchege si sa rumeneasca frumos budinca).
Cand am
vazut ca a ajuns la culoarea dorita, am oprit focul, am lasat usa cuptorului
intre-deschisa si budinca in cuptor, s-a mai copt ea putin la caldura.
Budinca de branza dulce sau (aproape) fiadone.
https://en.wikipedia.org/wiki/Fiadone
https://en.wikipedia.org/wiki/Brocciu
Budinca de branza dulce sau (aproape) fiadone.
https://en.wikipedia.org/wiki/Fiadone
https://en.wikipedia.org/wiki/Brocciu
Langa desert merge o cafea neagra sau cu frisca :)
No comments:
Post a Comment