Sursa: Prajitura cu branza dulce - BigMama
Ingrediente:
~ Blat
4 oua
12 Lg zahar (9 zahar simplu + 3 zahar vanilat – productie proprie) (= 190 g)
15 Lg ulei (= 90 g)
15 Lg lapte caldut (= 130 ml)
1 Lg esenta de vanilie
16 Lg faina (= 250 g)
1 plic praf de copt
~ Crema:
620 g branza dulce
1 ou intreg
3 Lg zahar vanilat (productie proprie)
~ Decor:
cateva visine si cirese din compot
Mod de preparare:
~ Blatul:
Am mixat ouale cu zaharul pana cand si-au marit volumul.
Apoi am adaugat pe rand uleiul, laptele caldut si esenta de vanilie, omogenizand dupa fiecare.
Dupa care am adaugat faina cernuta cu praful de copt.
~ Crema:
Am mixat branza dulce cu oul intreg si cu zaharul pana cand am obtinut o crema neteda.
Intr-o tava de copt am pus folie de silicon si am turnat aluatul.
Deasupra am portionat si am incercat sa intind putin crema.
Peste crema am adaugat cateva bucati de visine si cirese din compot.
Am copt prajitura la foc mediu spre mic timp de 40 min. (primele 10 min pe foc mai mare, apoi am redus focul).
A iesit o prajitura pufoasa si delicioasa.
Va recomand s-o incercati cu incredere!
PS: zaharul vanilat l-am obtinut punand intr-un borcan cu zahar cristal batoane de vanilie despicate si curatate de seminte.
Citez de la sursa:
Ptr blat :
-4 oua
-1 plic zahar vanilat
-15 linguri ulei
-15 linguri lapte caldut
-15 linguri zahar
-16 linguri faina
-1 plic praf de copt
Crema:
-intre 750gr-1 kg branza dulce de vaca
-2 oua
-zahar dupa gust (eu am folosit 4 linguri )
-esenta vanilie (cateva picaturi din fiola)
Ptr blat , ouale se mixeaza cu zaharul pana isi mareste volumul , se adauga uleiul , apoi laptele caldut .Se adauga si putin din esenta de vanilie.La sfarsit adaugam faina cu praful de copt .
Intre timp crema pregatita astfel :ouale se mixeaza cu zaharul pana se umfla putin , apoi se adauga branza dulce si esenta de vanilie , se amesteca .
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul , apoi peste compozitia de aluat se toarna crema .Eu am mai adaugat din loc in loc fructe de padure .
Se baga la cuptor , la foc mic ptr vreo 40 minute.
Dupa ce se raceste se taie si se pudreaza cu zahar pudra daca doriti .
-4 oua
-1 plic zahar vanilat
-15 linguri ulei
-15 linguri lapte caldut
-15 linguri zahar
-16 linguri faina
-1 plic praf de copt
Crema:
-intre 750gr-1 kg branza dulce de vaca
-2 oua
-zahar dupa gust (eu am folosit 4 linguri )
-esenta vanilie (cateva picaturi din fiola)
Ptr blat , ouale se mixeaza cu zaharul pana isi mareste volumul , se adauga uleiul , apoi laptele caldut .Se adauga si putin din esenta de vanilie.La sfarsit adaugam faina cu praful de copt .
Intre timp crema pregatita astfel :ouale se mixeaza cu zaharul pana se umfla putin , apoi se adauga branza dulce si esenta de vanilie , se amesteca .
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul , apoi peste compozitia de aluat se toarna crema .Eu am mai adaugat din loc in loc fructe de padure .
Se baga la cuptor , la foc mic ptr vreo 40 minute.
Dupa ce se raceste se taie si se pudreaza cu zahar pudra daca doriti .
superrrrr prajitura, chiar mi-ai facut pofta, cred ca o sa o fac si eu!
ReplyDelete