Sunday, February 8, 2015

Prajitura cu cacao si aroma de portocala




Surse:

O reteta marca Lidl :) 
Nu primesc nimic pentru asta, doar s-a nimerit sa fie toate ingredientele (inclusiv foaia de copt teflonata) de la Lidl, magazinul meu preferat. :)

Ingrediente:
* 2 oua
* 1 cana zahar (200 g)
* vreo 4 Lg margarina pentru copt (60 g), topita putin (dar sa nu curga ca uleiul)
* 2 Lg esenta de vanilie 
* 2 cani faina (320 g)
* 3 Lg cacao
* 1 plic praf de copt
* 1 cana lapte (250 ml)
* coaja si zeama (50 ml) de la o portocala
* 4 Lg dulceata din coaja de portocale


Nota:
* cana folosita = 250 ml
* Lg = lingura (mare, de supa)


Mod de pregatire:
- Intr-un bol am mixat ouale intregi cu zaharul pana s-au albit.
- Am adaugat pe rand margarina moale, esenta de vanilie, sucul de portocala, faina cernuta impreuna cu cacao si praful de copt. Laptele l-am adaugat treptat, mixand compozitia, pe masura ce s-a incorporat faina. (in functie de marimea oualor, de tipul de faina, de vremea de afara :P poate fi nevoie de mai mult sau mai putin lapte, de aceea n-am pus tot laptele deodata).
- La final am adaugat coaja si dulceata de portocale si am amestecat cu spatula.
- A iesit o compozitie ca de chec.
- Am copt prajitura (intr-o tava de marimea 24cm x 34cm) la foc mediu timp de 25 min (test cu scobitoarea).





No comments:

Post a Comment

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive