Tuesday, June 8, 2010

Supa din legume de sezon

ok, tre sa va zic ca desi gatesc, io nu stiu exact care e definitia supei si a ciorbei. :D (dilema lamurita mai tarziu)
supa io ii zic de obicei la zeama clara fiarta din carne si la celelalte zemuri cu baza de supa de carne. iar ciorba zic la zemurile care la care baza este din legume calite/fierte, fara carne, in care uneori se mai adauga si smantana sau se acresc. asta de obicei, ca mi se intampla sa le si amestec :P

mai jos va prezint o Supa din legume de sezon
cantitati nu dau chiar exact, e dupa preferintele fiecaruia.

Am folosit:
* oase de pui si cateva bucati de de pui (piept, spate, orice)
* 3-4 morcovi
* aprox 1/2 capatana de varza
* 1 conopida mica
* mazare (cat mai multa cu atat mai bine in cazul meu
* cateva frunze de usturoi verde
* patrunjel, marar, leustean
* sare
* putin ulei
* paste tip galuste de gris (ceva nemtesc, paste de gris)

Carnea si oasele de pui se fierb in apa cu sare.
In alta oala in putin ulei se calesc morcovii taiati feliute.
Dupa ce s-au calit, se adauga aprox 2 litri de supa de pui (sau 1 litru supa + 1 litru apa), varza taiata fideluta, conopida rupta pe buchetele, se sareaza si se lasa sa fiarba vreo 5 minute.
Apoi se pune si mazarea, frunzele de usturoi si restul verdeturilor.
Se lasa sa fiarba vreo 10-15 minute sub capac.
Io zic ca pastele/galuscutele au fost in plus, supa iese destul de groasa si fara, dar mami a pus pt ca lor asa le palce. Deci daca vreti sa puneti si ceva taitei/paste/galuste, procedati ca la orice alta supa.
Supa se serveste cu patrunjel proaspat tocat.

Photobucket

3 comments:

  1. Daiana,vreau sa-ti multumesc pentru felicitari,esti o scumpa!!!!
    Te pup draga mea!!!

    Supica arata....mmm bine de tot!!!!

    ReplyDelete
  2. O LEAPSA LA MINE PE BLOG...DACA ITI FACE PLACERE S-O FACI...PUP

    ReplyDelete
  3. Daiana am o leapsa pt tine...te pup.

    ReplyDelete

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive