Ca sa ma scutesc de frecat cartofii lipiti de tava/yena sau sa stau sa curat alufolia de pe cartofi si ca sa evit sa obtin cartofi prea uscati, m-am gandit sa fac cartofi copti in punga de friptura (ca si punga magica dar fara condimentele lor, adica e punga pt cuptor sau ce alte denumiri mai are).
* 2 kg de cartofi noi
* putin ulei
* sare, szegedi paprika (boia dulce), mix de condimente pt cartofi prajiti
Cartofii spalati si curatati (eh nu mai sint chiar asa de noi si nu se mai ia coaja) i-am taiat mai gros decat pt prajit (bucati/felii cam de un deget grosime).
I-am stropit cu ulei si i-am frecat cu sare, boia si condimente.
Au incaput toti intr-o singura punga. Am turnat si uleiul prelins, am legat punga, am intepat-o pe alocuri (conform instructiunilor) si am bagat in cuptorul preincalzit 50 de min + 10 min pt rumenire (am taiat punga. mare atentie la aburii fierbinti cand taiati/desfaceti punga!)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Labels
aperitiv
(18)
birthday
(7)
branza
(2)
cacao
(13)
canon sx120 is
(1)
ceai
(11)
cozonac
(13)
DEX
(1)
diverse
(38)
Electrolux
(1)
fara lactoza
(1)
fel principal
(144)
fructe
(1)
germeni de cereale
(1)
germinare
(1)
germinare seminte
(1)
glazura oglinda
(1)
gradina
(22)
Kaufland
(18)
mascarpone
(1)
masina de paine
(18)
masina inghetata
(2)
microgreens
(1)
microunde
(5)
Mini blender RUSSELL HOBBS Mix & Go
(1)
muraturi
(2)
paste
(3)
Penny Market
(1)
post
(26)
Powered by Lidl
(67)
salata
(12)
sarat
(39)
sarbatori
(19)
seminte
(1)
seminte BIO
(1)
seminte germinate
(1)
SilverCrest EDS SBB 850 B1
(6)
sirop
(6)
sprouts
(1)
suc
(10)
SunFood
(2)
supa-ciorba
(26)
vitamine si minerale
(1)
vlastari
(1)
About Me
- vdaiana
- Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France
Copyright
All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).
Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).
Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).
Daiana,arata minunat!
ReplyDeleteCe pofta imi e, am si eu o punga magica acasa. Am sa incerc si eu :D
ReplyDeleteArata super, o sa incerc si eu. Urasc spalatul tavilor dupa friptura si cartofi si mai sunt si un pic maniaca cu tavile mele. Imi place blogul tau, acum l-am descoperit.
ReplyDeleteMersi pentru aprecieri!
ReplyDeleteLaura, bine ai venit :) te mai astept pe la mine.