Sunday, October 18, 2015

Tort cu ganache de ciocolata neagra si visine


Ingrediente:

Crema ganache de ciocolata
* 800 g ciocolata neagra de diferite concentratii (intre 40% si 85%)
(cele din poza + diverse ramasite de ciocolata neagra + 100 g ciocolata cu lapte)
* 1.000 g (1 litru) = 5 cutii frisca lichida Pilos
* 2 Lg zahar pudra Castello
* 1 Lg cafea granulata
+ 1 borcan de 800g cu visine pentru prajitura (fara samburi, mai putin dulce decat un compot obisnuit) 

Blat
* 2 blaturi de tort (vanilie, cacao) = 2 x 400 g, de la Lidl

Pentru insiropat
* sirop de visine, diluat cu apa, aromatizat cu esenta de vanilie si rom Castello

Mod de preparare:

Indicatii pentru prepararea cremei conform retetei de la Savori urbane

Fiind multa ciocolata, imi era teama ca se va topi foarte lent, asa ca am asezat vasul cu ciocolata peste baie de aburi, ca sa ajut topirea.
Cand totul a fost omogenizat, am gustat si pentru ca era prea amara crema, am adauga zahar pudra si putina cafea granulata (pentru un plus de aroma).
Dupa ce s-a racit, am pus crema la frigider pana a doua zi 
(n-am avut timp sa astept 3-4 ore si sa montez tortul in aceeasi zi).

A doua zi am scos pe masa crema intarita, am lasat-o sa se "dezmorteasca" putin, apoi am batut-o cu mixerul pana a devenit cremoasa si maleabila.
M-a chinuit talentul :P am decupat mijlocul blaturilor si am alternat culorile, astfel incat sa iasa un model tabla de sah, la taiere (ceea ce nu prea a iesit pentru ca blaturile sint prea subtiri).
Blaturile le-am insiropat foarte putin (sint subtiri si se destrama usor).
Am asezat alternativ culorile, am intins un strat de crema cam de un deget, am imprastiat visine si tot asa, sase blaturi, sase straturi. 
Am incercat sa impart crema in asa fel incat la final sa-mi ramana ceva mai mult ca sa pot imbraca tot tortul in crema.
Imparteala n-a fost prea buna; ar fi fost bine sa-mi ramana mai multa crema, sa pot imbraca tortul mai bine. M-am descurcat cu ce am avut.
Modelul l-am facut cu furculita.

Aspectul final n-a fost de revista, dar gustul... mmmmmmmm!!!!



* din experienta mea, am constatat ca se aduna o gramada de frisca smantanita, ingrosata in partea de sus a cutiei, asa ca nu tai coltul, ci pe toata latimea cutiei, ca sa nu pierd bunatatea aia. 



















No comments:

Post a Comment

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive