Thursday, August 13, 2015

Cheesecake fara blat





Ingredientele mele
350 g branza dulce Pilos
250 g mascarpone Lovilio
200 g frisca lichida Pilos
10 g (1 pliculet) gelatina granule Pakmaya
4 linguri apa (in care se dizolva gelatina)
5 linguri zahar vanilat 
(preparat de mine: teci goale de vanilie puse intr-un borcan cu zahar)
zeama de 1 lamaie
coaja rasa de la 1 lamaie

Mod de preparare
Am mixat branza dulce cu mascarpone si zaharul vanilat.
Apoi am adaugat zeama de lamaie si am amestect.
Am inmuiat gelatina in 4 linguri de apa rece timp de cateva minute, apoi am topit-o pe foc mic, avand mare grija sa nu se incalzeasca prea tare (puteti face aceasta operatiune si pe bain-marie).
Am lasat gelatina sa se raceasca putin, apoi am adaugat-o peste crema, am omogenizat si in final am adaugat si frisca batuta.
Am portionat crema in diverse recipiente si le-am tinut la rece pana a doua zi.

Am facut mici modificari fata de reteta care mi-a fost sursa tinand cont de ce aveam deja in camara si a iesit DELICIOS!!!! 
Excelent pe caldurile astea!
(branza dulce cremoasa in loc de ricotta, am pus zeama de la o lamaie intreaga, 
am adaugat si coaja de lamaie, n-am facut blat, n-am pus mure, nici ciocolata)











No comments:

Post a Comment

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive