Monday, December 1, 2014

Paine moale si pufoasa cu miere

Ingrediente (in ordinea in care se pun in cuva masinii de paine):

* 200 ml lapte caldut
* 100 ml apa calduta
* 40 ml ulei
* 60 g miere (aprox. 2 Linguri pline; dizolvata in lichidele caldute)
* 500 g faina 000 (de la Lidl)
* 2 lingurite sare (lingurita masinii de paine)
* 1 plic drojdie uscata 
(= 7 g; din greseala am pus tot plicul, in loc de 1 lingurita, dar n-am regretat)


Paine preparata cu masina de paine
Program BASIC, grad de rumenire maxim HIGH.


Verdict: 
SUPEEEEEER! Cea mai "bine crescuta" paine de pana acuma.
Servita cu unt, cu smantana, cu sare sau fara nimic altceva... SUPER!

(Masina de paine Zelmer 43Z011)


No comments:

Post a Comment

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive