Monday, December 22, 2014

Prajitura Ana de la Vero


Blat krem a la krem + ganache cu ciocolata neagra

* 7 decembrie 2009
* 28 decembrie 2009
* 7 decembrie 2010

De pe vechiul forum Bucataria noastra
Si 

Editia 28dec2009 
Observatii: 

* prima data crema nu s-a intarit. poate frisca a fost de vina. probabil trebuia sa pun mai putina frisca. am salvat situatia cu un pliculet de gelatina dr. oetker, topita conform instructiunilor de pe plic si amestecata in crema usor lichida. crema s-a intarit si a fost perfecta pt nivelat pe blat. a doua oara am pus imediat gelatina, n-am mai stat sa vad daca se intareste sau nu, am zis mai bine sa fiu sigura.


 photo IMG_3270.jpg  photo IMG_3325.jpg  photo IMG_3326.jpg  photo IMG_3468.jpg  photo IMG_3497.jpg


Editia 7 dec 2010 
Modificari: 
la crema am adaugat doua pliculete de cafea granulata solubila.

 photo IMG_0783.jpg

 photo IMG_0807.jpg  photo IMG_0808.jpg  photo IMG_0859_2.jpg  photo IMG_0861.jpg  photo IMG_0862.jpg  photo IMG_0865.jpg  photo IMG_0871.jpg

No comments:

Post a Comment

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive