Sunday, October 12, 2014

Paine moale cu miere (masina de paine)


Cantitati pentru masina de paine

Ingrediente:
* 200 ml lapte
* 100 ml apa
* 60 g miere 
* 40 ml ulei
* 1 si 1/2 lingurita sare
* 540 g faina alba (tip 650)
* 1 si 1/2 lingurita drojdie uscata 

Program: FRENCH ( 3ore 50min) pe rumenire medie

(Masina de paine Zelmer 43Z011)

- Mierea se dizolva in laptele + apa incalzite, la care se adauga apoi si uleiul.
- Mai departe se procedeaza ca la orice reteta pentru masina de paine.
- A iesit o paine pufoasa, usoara, moale, gustoasa si parfumata.

Inspiratie: Laura Laurentiu si cartea masinii de paine Zelmer. 

No comments:

Post a Comment

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive