Friday, December 13, 2013

Friptura de aripi de curcan cu vin alb, la cuptor - Fehérboros sült pulykaszárny

Photobucket

Magyarul a lap alján.

Ingrediente:
* 2 aripi de curcan (in total 1,4 kg)
* cativa catei de usturoi
* condimente: sare, piper, cimbru, boia dulce, mustar
* 100 g unt
* ulei
* 200 ml vin alb + apa
* 1 buc punga pentru fripturi

Mod de preparare:
Am taiat aripile astfel incat sa incapa mai bine in punga.
Am amestecat muștar, cimbru, putina sare și usturoiul tocat marunt cu untul moale.
Am crestat pielea si am facut niste buzunare pe care le-am umplut cu crema de mai sus.
Apoi am masat aripile cu boie, sare si piper.
Am pus aripile in punga pt cuptor alături de câteva bucăți de cartofi, am turnat vinul, apa și uleiul.
Singurul detaliu pe care l-am uitat este timpul petrecut in cuptor. Cred că m-am uitat ce scrie pe ambalajul pungilor pt cuptor.
Am folosit un vin alb dulce care imi place foarte mult Tokaji Sárga Muskotály.
Am servit cu pireu de cartofi si salata de sfecla.


Photobucket

Photobucket

Photobucket 
Hozzávalók:
2 Pulykaszárny (összesen 1,4 kg volt)
Néhány gerezd fokhagyma
Fűszerek: só, bors, kakukkfű, paprika, mustár
100 g vaj
néhány evőkanál olaj
100 ml fehérbor +100 ml víz
1 db sütőbe való zacskó

A pulykaszárnyakat feldaraboltam hogy jobban elférjenek.
A mustárt, kakukkfüvet, kevés sót és a felaprított fokhagymát jól összekevertem a puha vajjal.
Bevágtam a bőrt a szárnyakon, kitágítottam a nyílásokat és benyomkodtam a vajas masszát a bőr alá.
Aztán kívülről megmaszíroztam őket sóval, borssal és piros (édes) paprikával.
Egy sütő zacskóba tettem a szárnyakat, melléjük néhány darab krumplit, rájuköntöttem a bort, vizet és olajat. Lezártam a zacskót és be a sütőbe.
Csak annyi a baj hogy már nem emlékszem mennyi ideig volt a sütőben. Azt hiszem megnéztem mit ír a sütőzacskók csomagolásán.
Tokaji sárga muskotály használtam, imádom azt a bort.
Krumplipürével és céklasalátával tálaltam.

No comments:

Post a Comment

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive