Sunday, May 5, 2013

Stufat de miel



In premiera, dupa plimbari pe net, am facut stufat de miel. Nu dau sursa pentru ca nici n-as sti pe care s-o dau, am parcurs multe reteta ca sa vad daca sint diferente.

A iesit foarte buna mancare si n-o spun ca sa ma laud. Mielul a fost foarte tanar, carnea frageda si fara mirosul ala greu. Stufatul a iesit gustos, aromat, condimentat fix cat trebuie. :)

Ingrediente:
* carne de miel (bucati de coaste, pulpa + carne care a fiert pt ciorba)
* usturoi verde
* cozi de ceapa verde
* 2 fire de leustean
* 1 ceapa batrana
* sare
* piper
* rozmarin
* o mana de patrunjel
* 3-4 linguri pasta de rosii
* putin ulei

Mod de pregatire:
Carnea se portioneaza si se pune la prajit in putin ulei.
Cand s-a rumenit se scoate si in grasimea ramasa se caleste ceapa si verdeturile.
Se condimenteaza cu sare, piper, rozmarin, se adauga si patrunjel tocat.
Peste verdeturile calite se pun bucatile de carne care au fiert pentru ciorba.
Se adauga si bucatile rumenite mai devreme.
Se pun cateva linguri de pasta de rosii (sau bulion) si cam un pahar de apa.
Se fierbe pe foc mic pana cand mai scade zeama.
Se serveste cu mamaliga sau cu pireu, dupa preferinte.














No comments:

Post a Comment

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive