Pages

Monday, June 13, 2011

Sirop (suc) de trandafiri ~ Rózsalé (rózsaszörp) ~ Rose syrup (2)

Am facut din nou sirop (suc) de trandafiri. De data asta dupa metoda originala a bunicii mele si anume cu sirop fiert turnat peste petale.



Am folosit:
* un castron de petale de la trandafiri rosii cataratori (n.r. era bine sa fie mai multe si mai parfumate)
* 3 lingurite sare de lamaie (n.r. prea mult)
* 500 g zahar
* 3 l apa rece

Sambata am umplut cu petale spalate un borcan mare, de 4,250 l.
Am pus apa cu zaharul la fiert si am lasat sa fiarba putin. 
Am dizolvat in sirop sarea de lamaie.
Am lasat siropul sa se racoreasca (sa nu sparg borcanul), apoi am turnat peste petale.
Am lasat sa se raceasca, apoi am acoperit borcanul cu o bucata de panza.
Si am asteptat 
Ma gandeam ca fiind asa racoare o sa am destul de mult de asteptat. 
Borcanul a stat in geam, la soare si de cateva ori pe zi am amestecat siropul cu lingura de lemn.
Cand am vazut ca siropul s-a colorat frumos, am gustat si pentru ca era fix pe gustul meu, am stors petalele (nu foarte tare), am strecurat siropul si l-am pus intr-o sticla.





4 comments:

  1. Vai !!!!!!!!!!!!!!!
    Cred ca sunt 20 de ani de cand nu am mai baut suc de trandafiri .... mami meu facea si eram tare incantata ca se poate face suc din petale de trandafiri ;)

    ReplyDelete
  2. INTERESANTA RETETA TA DE SIROP DE TRANDAFIRI.
    DAR AM O INTREBARE ... CE FEL DE TRANDAFIRI AI FOLOSIT? TRANDAFIRI DE DULCEATA SAU SE POATE FOLOSI ORICE SOI DE TRANDAFIRI?

    ReplyDelete
  3. Asa cum am scris la ingrediente, am folosti trandafiri rosii cataratori, care nu sint cu nimic speciali. Se poate folosi orice soi. In functie de parfumul si culoarea trandafirilor, siropul iese mai mult sau mai putin aromat si colorat.
    Uite, cu alta ocazie http://testdaiana1.blogspot.ro/2011/06/sirop-suc-de-trandafiri-rozsale.html

    ReplyDelete

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).