Thursday, April 29, 2010

Conopida cu telemea la cuptor

Photobucket


Ingrediente:
* 1 conopida de aprox 1 kg
* telemea (de bivolita - excelenta)
* 4 oua
* patrunjel
* sare, piper
* putin pesmet
* smantana

Conopida se fierbe 10-15 minute in apa cu vegeta (sare) si cateva linguri de lapte (am citit ca atunci nu miroase cand fierbe si e adevarat).
Ouale se bat cu putina sare si piper, se adauga patrunjelul tocat si temeaua data pe razatoare.
Vasul yena se unge cu ulei (sau unt sau grasimea aromata ramasa de la pulpele de ieri ;) ) si se tapeteaza cu pesmet.
Se aseaza conopida, se toarna amestecul de oua.
Se da la cuptor pt aprox 30-40 minute cu vasul acoperit, apoi se mai adauga putina telemea deasupra si se lasa vasul descoperit in cuptor inca vreo 10 minute.
Se serveste cu smantana.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

3 comments:

  1. buna dimineata, raspandacul sef am venit sa raportez :)
    o poveste cu o sfoara ce sa da in tara , o poveste cu si depre cadouri culinare. povestea si intreaga polologie...pe blogul meu :)

    ReplyDelete
  2. uite una din retetele si legumele mele favorite! delicios!

    ReplyDelete

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive