Wednesday, May 4, 2011

Madeleines - Madlene in forma de briose Bloggospodina



Madlene in forma de briose.
Cu aceasta reteta particip la concursul BLOGGOSPODINA organizat de Laura Laurentiu., sectiunea "reteta la alegere"

Ingrediente:
* 3 oua
* 130 g zahar
* 2 pliculete zahar vanilat
* 3 linguri coaja de portocala (dulceata)
* 150 g margarina
* 150 g faina
* 1/2 pliculet praf de copt
* un varf de cutit de sare



Mod de preparare:
Am amestecat cu mixerul ouale cu zaharul, zaharul vanilat, margarina si coaja de portocala.


Am adaugat faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea.


Am lasat aluatul timp de o ora la frigider.
Dupa o ora am aprins cuptorul sa se incalzeasca, iar intre timp am umplut cu cate doua linguri de aluat cele 12 lacasuri ale formei de briose.


Am tinut "madlenele" la cuptor la foc mediu 15-20 de minute. S-au cam bronzat, era suficient sa le las 12 maxim 15 min.
Am obtinut 12 "madlene" parfumate, aromate, pufoase si gustoase.


Photobucket

Photobucket

Photobucket


Nota: Dupa reteta Madeleines-Madelene de la Oana si ideea de la Anka1969
Modificarile aduse retetei din care m-am inspirat au fost partial de nevoie, partial din neatentie :P 
Am folosit margarina pentru ca n-am avut unt. Am amestecat ingredientele in alta ordine pentru ca m-am incurcat. 
Am adaugat coaja de portocala din dulceata de curiozitate si bine am facut.
Ma bucur ca rezultatul final n-a fost influentat negativ de nici o modificare. 

2 comments:

  1. Felicitari, arata foarte bine! Cred ca-s si parfumate din cauza cojii de portocala. Mmm...

    ReplyDelete
  2. Mersi :) da, se simte foarte fain aroma. Mersi pentru vizita.

    ReplyDelete

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive