Thursday, March 4, 2010

Fusilli (spirale) cu fasole rosie si ciuperci ~ de post

Fusilli (spirale) cu fasole rosie si ciuperci

Photobucket


Ingrediente:
* un pachet 400 g paste (fusilli, farfalle, ce-o fi; fara oua daca gatim de post)
* 1 cutie de ciuperci
* 1 cutie de fasole rosie
* 1 ceapa alba
* cativa catei de usturoi
* aprox 500 ml bulion (de casa)
* ulei pt calit
* sare, piper
* oregano, busuioc, cimbru (impreuna sau separat, cum va place si in ce combinatie va place)


~ Primul lucru pe care l-am facut cand am intrat in bucatarie a fost sa pun la fiert o oala cu apa si sare pt paste

Photobucket

~ apoi am pozat ingredientele
Photobucket

~ am tocat ceapa si am zdrobit usturoiul cu lama cutitului
Photobucket

~ am pus ulei la incins (cam mult mi-a scapat :( ) si am calit ceapa si usturoiul
Photobucket

~ am scurs ciupercile de zeama, am clatit fasolea rosie si am lasat-o la scurs
Photobucket

~ cand s-a calit ceapa am adaugat ciupercile, sare si piper si le-am lasat impreuna sa se caleasca in continuare
Photobucket

~ dupa ceva timp (nu m-am uitat la ceas) am adaugat si fasolea rosie
Photobucket

~ intre timp s-au fiert pastele (le-am lasat vreo 15 min pt ca nu erau destul de fierte dupa 8-10 min cum scrie pe ambalaj), le-am scurs si le-am trecut sub jet de apa rece.
Photobucket

~ am adaugat bulionul si ierburile si am lasat pe foc mic sub capac sa fiarba pana a mai scazut sosul
Photobucket

~ am amestecat din cand in cand pana cand sosul s-a mai ingrosat
Photobucket

~voila! :D
Photobucket


Cine a fost cuminte si a mancat tot primeste un pupic :kiss:

Photobucket

1 comment:

  1. interesanta combinatia ...trebuie neaparat sa incerc

    ReplyDelete

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive