Sunday, November 10, 2013

Prajitura turnata, cu branza dulce


Sursa: Prajitura cu branza dulce - BigMama

Ingrediente: 
~ Blat
4 oua
12 Lg zahar (9 zahar simplu + 3 zahar vanilat – productie proprie) (= 190 g)
15 Lg ulei (= 90 g)
15 Lg lapte caldut (= 130 ml)
1 Lg esenta de vanilie
16 Lg faina (= 250 g)
1 plic praf de copt

~ Crema:
620 g branza dulce
1 ou intreg
3 Lg zahar vanilat (productie proprie) 

~ Decor:
cateva visine si cirese din compot

Mod de preparare: 
~ Blatul:
Am mixat ouale cu zaharul pana cand si-au marit volumul.
Apoi am adaugat pe rand uleiul, laptele caldut si esenta de vanilie, omogenizand dupa fiecare.
Dupa care am adaugat faina cernuta cu praful de copt.

~ Crema:
Am mixat branza dulce cu oul intreg si cu zaharul pana cand am obtinut o crema neteda.

Intr-o tava de copt am pus folie de silicon si am turnat aluatul.
Deasupra am portionat si am incercat sa intind putin crema.
Peste crema am adaugat cateva bucati de visine si cirese din compot.
Am copt prajitura la foc mediu spre mic timp de 40 min. (primele 10 min pe foc mai mare, apoi am redus focul).
A iesit o prajitura pufoasa si delicioasa.
Va recomand s-o incercati cu incredere!

PS: zaharul vanilat l-am obtinut punand intr-un borcan cu zahar cristal batoane de vanilie despicate si curatate de seminte.









Citez de la sursa:

Ptr blat : 
-4 oua 
-1 plic zahar vanilat 
-15 linguri ulei 
-15 linguri lapte caldut 
-15 linguri zahar 
-16 linguri faina 
-1 plic praf de copt 

Crema: 
-intre 750gr-1 kg branza dulce de vaca 
-2 oua 
-zahar dupa gust (eu am folosit 4 linguri ) 
-esenta vanilie (cateva picaturi din fiola) 

Ptr blat , ouale se mixeaza cu zaharul pana isi mareste volumul , se adauga uleiul , apoi laptele caldut .Se adauga si putin din esenta de vanilie.La sfarsit adaugam faina cu praful de copt . 
Intre timp crema pregatita astfel :ouale se mixeaza cu zaharul pana se umfla putin , apoi se adauga branza dulce si esenta de vanilie , se amesteca . 
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam aluatul , apoi peste compozitia de aluat se toarna crema .Eu am mai adaugat din loc in loc fructe de padure . 

Se baga la cuptor , la foc mic ptr vreo 40 minute. 

Dupa ce se raceste se taie si se pudreaza cu zahar pudra daca doriti .

1 comment:

  1. superrrrr prajitura, chiar mi-ai facut pofta, cred ca o sa o fac si eu!

    ReplyDelete

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive