Pages

Sunday, May 27, 2012

Prajitura rasturnata cu ananas si Pyroflam

In urma participarii cu succes la prima etapa a concursului Bucatar Real am primit un extraordinar vas Pyroflam, o caserola rotunda de 2 L din material vitroceramic, cu capac transparent din sticla borosilicata. Abia am asteptat sa pregatesc ceva in noul vas si alegerea a fost un desert pe care il vedeti mai jos. Ingrediente: * 2 oua * 2 linguri (cu varf) de faina * 2 linguri de zahar * 1/2 lingurita praf de copt * 2 linguri esenta de vanilie * o conserva de ananas (n-am folosit tot) *** 5 linguri de zahar pt caramelizat In noul vas Pyroflam am caramelizat zaharul pe foc mic. N-a scos fum, nu s-a lipit si totul a mers mai repede decat in oala. Cand zaharul a fost potrivit de caramelizat (ceea ce s-a intamplat in foarte scurt timp) am rasucit vasul de mai multe ori pana cand peretii s-a acoperit cu zaharul ars aramiu. Am lasat vasul deoparte ca sa se raceasca putin. Intre timp am separat ouale, albusurile le-am batut spuma tare cu zaharul. Am adaugat galbenusurile frecate, faina cernuta amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie. Am omogenizat totul cu lingura de lemn cu miscari usoare sa nu se sparga spuma de albusuri. Peste caramelul intarit am aranjat feliile de ananas, apoi am turnat blatul si am bagat prajitura la cuptorul doar foarte putin preincalzit, la foc mediu spre mic. Dupa fix 15 min mireasma din casa m-a atentionat ca prajitura e gata. Am verificat-o cu scobitoarea si era coapta deja. Dupa vreo ora am rasturnat prajitura pe o farfurie.

5 comments:

  1. wow!!! ce bine arata prajitura, o reteta delicioasa! te pup

    ReplyDelete
  2. Arata f. ispititor ananasul caramelizat!

    ReplyDelete
  3. Daiana, ai un premiu de ridicat: http://gabinaum.blogspot.com/2012/05/one-lovely-blog-award.html, cu mult drag!

    ReplyDelete
  4. Prajitura asta mi se pare delicioasa si ma gandesc s-o prepar si eu, mai ales ca e mai usor de facut decat reteta de clatite americane cu crema de ciocolata

    ReplyDelete
  5. mersi, Diana, Gabriela, Carmen! :)

    Gabriela, mersi pentru premiu!

    ReplyDelete

Printfriendly

Print Friendly and PDF

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).