Friday, April 17, 2015

Prajitura rasturnata, cu ananas SunFood si zahar ars



Am raspuns provocarii lansate de SunFood Fructe Si Legume
Alaturi de Elena Bite (Sos picant de rosii - pentru friptura) sCerasela Badr El-Din (Drob din ficat de pui si ciuperci) am pregatit aceasta prajitura rasturnata, cu zahar ars si ananas de la SunFood. 

Ingrediente:
*pentru caramelizat: 10 Lg de zahar
*2 cani de faina 
*1 pliculet de praf de copt
*3/4 cana de zahar
*1-2 linguri coaja rasa de lamaie
*2 oua intregi
*1/2 cana de ulei
*1/2 cana de lapte (de soia, de data asta)
*1 Lg esenta de vanilie
*1 conserva ananas bucati Sunfood

*** cana folosita = 300 ml


Mod de preparare:
-Intr-o oala am caramelizat 10 linguri de zahar. Cand a ajuns la o culoare frumoasa aurie-aramie am turnat cu grija in forma de copt tapetata cu hartie de copt (rotunda, 26 cm diametru) si am rasucit asa incat sa ajunga si pe peretii formei. Am pus deoparte sa se raceasca.

 


-Intr-un bol de sticla am batut ouale intregi cu zaharul adaugat treptat, pana cand am ajuns la o consistenta cremoasa.


-Intr-un bol am cernut faina impreuna cu praful de copt si am adaugat coaja de lamaie.
-Peste faina am turnat laptele, uleiul, esenta de vanilie si crema de oua si am amestecat cu mixerul pana cand totul s-a omogenizat.
-Peste zaharul ars racit si intarit am aranjat bucatile de ananas si am turnat aluatul.


-Am copt timp de 50 de minute la foc mic (160-180 grade) - pana cand a trecut testul cu scobitoarea.
-Am scos prajitura din cuptor, am lasat-o sa se raceasca putin ... doar putin pentru ca nu mai aveam rabdare sa vad cum arata si sa gust! Apoi am rasturnat-o pe un platou, am pozat-o repede si am taiat-o si mai repede :)))
Ma bucur ca am raspuns provocarii SunFoods si am avut ocazia sa pregatesc o prajitura care a iesit foarte gustoasa si parfumata!

 
  




No comments:

Post a Comment

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive