Saturday, April 2, 2011

Masa de weekend ~ Ficat (ficatei) de pui cu vin alb, la tigaie



Ingrediente:
* aprox 500 g ficat de pui
* cativa catei de usturoi
* sunculita taraneasca (kaiser sau ceva putin afumat)
* jumatate de pahar de vin alb (io am avut un vin alb sec)
* ulei pt prajit
* cimbru (optional; mie-mi place foarte mult)

Mod de pregatire:
Aseara am curatat si spalat ficatul. Apoi l-am pus in frigider, in lapte pana azi cand l-am preparat.
Am inceput prin a cali putin sunculita impreuna cu usturoiul feliat/zdrobit.
Apoi am adaugat bucatile de ficat si am lasat sa prinda putina culoare.
Dupa care am turnat vinul alb, am adaugat cimbrul, am amestecat si am lasat la foc mic sa scada lichidul.
La final am scos ficatul si in zeama ramasa am pus putin amidon ca sa se lege sosul.
Pana acum n-am mai facut ficat cu vin alb si cu sunculita, dar ma bucur foarte mult ca am incercat reteta sugerata de BigMama din Bucataria Noastra. 
Nu va speriati, nu se simte absolut deloc gust de alcool. Iar ficatul iese moale, nu se arde si e foarte gustos. Probabil si somnul in lapte a ajutat. Asta tot pentru prima data am aplicat.






No comments:

Post a Comment

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive