tag:blogger.com,1999:blog-133388978853824263.post5432061281370923426..comments2023-07-05T17:52:50.341+03:00Comments on Daiana’s KITCHEN: Prajitura rasturnata cu nectarine si zahar arsvdaianahttp://www.blogger.com/profile/01184479472078158276noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-133388978853824263.post-44554147660035531802015-07-10T22:08:38.155+03:002015-07-10T22:08:38.155+03:00Draga Anonymous, daca nu punem zahar ars, atunci e...Draga Anonymous, daca nu punem zahar ars, atunci e doar o prajitura cu nectarine (pandispan cu nectarine). Nu stiu cata zeama ar lasa nectarinele in sine ca sa insiropeze blatul. Daca nu conteaza insiropatul, poti sa pui nectarinele peste blat. Sint nenumarate retete de prajituri/blaturi cu fructe care se afunda sau raman deasupra si iese o prajitura foaret buna, dar atunci rezultatul nu mai are nici o legatura cu aceasta reteta.vdaianahttps://www.blogger.com/profile/01184479472078158276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-133388978853824263.post-61053461806200978492015-07-10T11:54:27.194+03:002015-07-10T11:54:27.194+03:00buna vreau sa te intreb daca nu punem zahar ars ar...buna vreau sa te intreb daca nu punem zahar ars are ceva?????<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-133388978853824263.post-28646189853921371612011-07-06T21:00:15.767+03:002011-07-06T21:00:15.767+03:00Chestia cu racoritul in cuptorul deschis am invata...Chestia cu racoritul in cuptorul deschis am invatat-o de la bunica si mama pentru pandispan, dar io aplic si la alte prajituri cu blat pufos.vdaianahttps://www.blogger.com/profile/01184479472078158276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-133388978853824263.post-24525036575193926902011-07-06T17:34:17.671+03:002011-07-06T17:34:17.671+03:00iti multumesc ,ai fost prompta...interesant cu rac...iti multumesc ,ai fost prompta...interesant cu racitul in cuptorul deschis... zilele astea o voi face si iti scriu ...azi ma apuc sa fac bomboane fondante...Nestyhttps://www.blogger.com/profile/13893244610782886394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-133388978853824263.post-89531623557224604562011-07-06T08:17:42.337+03:002011-07-06T08:17:42.337+03:00foarte ciudat! nu mi s-a mai semnalat problema ast...foarte ciudat! nu mi s-a mai semnalat problema asta. e scris cu caracatere negre pe fundal alb.<br />Uite scriu aici:<br /><br />O prajitura foarte simpla, buna chiar si pentru incepatori.<br />Reteta o am de la o cunostinta.<br /><br />Ingrediente:<br />* 6 oua<br />* 6 linguri de faina<br />* 6 linguri de zahar<br />* 1 pliculet praf de copt<br />* 1 pliculet zahar vanilat<br />* 1 lingura coaja rasa de lamaie - optional<br />* un varf de cutit de sare - optional<br />* 7 nectarine (sigur merge si cu alte fructe, data viitoare incerc cu prune, merge si cu ananas, mere, piersici)<br />* 10 linguri de zahar pt caramelizat<br /><br />- am separat ouale, albusurile le-am batut spuma cu zaharul si z.vanilat.<br />- am adaugat pe rand cate un galbenus si cate o lingura de faina (in care am amestecat praful de copt), coaja de lamaie si sarea (unii nu pun niciodata sare in blaturi, altii pun chiar mai multa, io pun doar un varf de cutit, poate ca are vreo contributie).<br />- zaharul ar trebui caramelizat in tava de copt, adica presaram zaharul intr-un strat pe toata suprafata tavii unse in prealabil cu unt si se baga in cuptor pana se topeste si devine auriu. io insa am caramelizat zaharul intr-o oala si am turnat in tava tapetata cu hartie de copt (se vede ca am schimbat tava din mers cand am vazut cat aluat am :D).<br />- nectarinele le-am decojit, le-am taiat felii si le-am asezat cuminti si inghesuite in tava peste zaharul ars intarit intre timp.<br />- am turnat deasupra blatul si am bagat prajitura la cuptorul preincalzit pt aprox 40 min (primele 5-10 pe foc mare, apoi am redus la prima treapta).<br />- dupa 40 min am incercat cu scobitoarea si era coapta. am stins cuptorul si am lasat prajitura sa se racoreasca cu usa cuptorului deschisa.<br />- daca aveti tava mai mare, mariti cantitatea de aluat la cate oua vreti (10 oua, 10 Lg faina, 10 Lg zahar si tot asa); tava mea are 25x35 cm (inaltime aprox 5 cm) si cred ca puteam linistita sa fac blatul din 8 oua.<br />- dupa vreo 2 ore am scos prajitura din cuptorul racit intre timp, mai era doar putin calduta. am pregatit o tava pe care am rasturnat prajitura. caramelul topit s-a scurs frumos si apetisant in blat insiropandu-l imbietor.vdaianahttps://www.blogger.com/profile/01184479472078158276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-133388978853824263.post-72974474958804177082011-07-05T17:48:28.588+03:002011-07-05T17:48:28.588+03:00buna daiana ,intr-adevar apar numai pozele,iar sub...buna daiana ,intr-adevar apar numai pozele,iar sub prima poza este un spatiu gol,probabil locul retetei...iti doresc o zi buna!Nestyhttps://www.blogger.com/profile/13893244610782886394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-133388978853824263.post-33907484478525859912011-07-05T08:41:29.180+03:002011-07-05T08:41:29.180+03:00Nu inteleg. reteta e scris sub prima poza! e juma ...Nu inteleg. reteta e scris sub prima poza! e juma de pagina de text. nu ti se afiseaza doar pozele?vdaianahttps://www.blogger.com/profile/01184479472078158276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-133388978853824263.post-78405174936070512882011-07-05T03:20:23.336+03:002011-07-05T03:20:23.336+03:00hello,putin probabil ca la ora asta doamna bucatar...hello,putin probabil ca la ora asta doamna bucatareasa sa mai trebaluiasca pe aici,dar eu bantui printre nectarine si nu gasesc nici urma de reteta scrisa la aceasta "rasturnata" apetisanta ...rog reteta daca se poate ...multumesc anticipantNestyhttps://www.blogger.com/profile/13893244610782886394noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-133388978853824263.post-56379342545723809422011-07-03T20:12:58.550+03:002011-07-03T20:12:58.550+03:00Mersi :)
cu zaharul ars trebe un pic de atentie, i...Mersi :)<br />cu zaharul ars trebe un pic de atentie, in rest e floare la ureche :)vdaianahttps://www.blogger.com/profile/01184479472078158276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-133388978853824263.post-65333037919174415182011-07-03T20:09:33.487+03:002011-07-03T20:09:33.487+03:00mmmm.... Arata delicos si pare destul de usor de f...mmmm.... Arata delicos si pare destul de usor de facut. Multumim pentru reteta!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-133388978853824263.post-6306911804893115372011-07-03T12:08:52.204+03:002011-07-03T12:08:52.204+03:00Am inteles, sa traiti !!!!
Voi incerca totusi, nu...Am inteles, sa traiti !!!! <br />Voi incerca totusi, nu ma las ...revin cu rezultate :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03707221054169889577noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-133388978853824263.post-91770668337273810002011-07-03T11:48:54.803+03:002011-07-03T11:48:54.803+03:00Nu stiu ce sa zic despre piersicile alea. io le al...Nu stiu ce sa zic despre piersicile alea. io le alegeam pe alea coapte si moi.<br />Din pacate nu am nici un truc :( mi s-a intamplat sa tai mai multe piersici sau nectarine si sa le las de-o parte pt ca n-am putut sa tai felii de pe samburi. Nu mergea nici varianta cu taiat roata si sucit cele doau jumatati.vdaianahttps://www.blogger.com/profile/01184479472078158276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-133388978853824263.post-85219910271492329842011-07-03T11:24:46.170+03:002011-07-03T11:24:46.170+03:00O fac azi daca imi dai unda verde :)
Am in casa p...O fac azi daca imi dai unda verde :)<br /><br />Am in casa piersici atat de rosiiiii, par atat de coapte si aromate dar sunt niste chetroaie zemoase, verzi si acre. Le pot pune la prajitura? Ma gandesc ca in combinatie cu zaharul ars devin comestibile. Daca da, ai vreun truc referitor la desprinderea de pe sambure?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03707221054169889577noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-133388978853824263.post-8545863130957733362011-06-29T10:10:20.889+03:002011-06-29T10:10:20.889+03:00Arata minuat!Arata minuat!Antonina Sofia Sociuhttps://www.blogger.com/profile/02370081281954911026noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-133388978853824263.post-19610873809711399512011-06-29T09:27:23.358+03:002011-06-29T09:27:23.358+03:00Mersi pentru aprecieri! :*
Adela sa stii ca am fac...Mersi pentru aprecieri! :*<br />Adela sa stii ca am facut singura prajitura, asa ca nu trebe sa zici "ati facut" :Pvdaianahttps://www.blogger.com/profile/01184479472078158276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-133388978853824263.post-74313789692540515022011-06-29T08:28:54.274+03:002011-06-29T08:28:54.274+03:00Hmmmm Daiana ce bunatate de prajitura ati facut ai...Hmmmm Daiana ce bunatate de prajitura ati facut aici! O zi minunata!Adela Zilahihttps://www.blogger.com/profile/13956977729610557960noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-133388978853824263.post-76019695420864416812011-06-29T08:26:34.027+03:002011-06-29T08:26:34.027+03:00trebuie sa incerc aceasta reteta!!!arata superb<...trebuie sa incerc aceasta reteta!!!arata superb<3Cupcake Splendenshttps://www.blogger.com/profile/03170301188094500926noreply@blogger.com