Tuesday, September 29, 2015

Gogosari in otet, fara fierbere





*1 kg gogosari gata curatati
*200 ml otet
*100 g zahar
*1 lingurita sare
*boabe de piper
*3 foi de dafin

UPDATE
Prin decembrie am desfacut borcanul. 
Gogosarii si-au pastrat fragezimea, dar au fost foarte-foarte-foarte acri. 
I-am trecut printr-un jet de apa - degeaba. 
In final am facut putina zeama din apa, zahar si un strop de sare si i-am tinut in zeama aia.




Paine semi-alba



Ingrediente:
*400 ml lichid (200 ml lapte + 200 ml apa)
*40 g ulei
* 2 lm sare
*1 lm zahar brun
*1 ou intreg
*700 g faina (500 g faina alba tip 650 + 200 g faina integrala de secara
*2 Lg lapte praf
*7 g (1 plic) drojdie uscata Belbake
*3 Lg seminte de floarea soarelui

Ingredientele se pun in cuva masinii de paine conform indicatiilor 
(in cazul meu in ordinea enumerata mai sus)

Program nr.2: usor (french), 
timp 03:25 pentru paine de 1.250 g
Grad de rumenire: ridicat

(Masina de paine SilverCrest EDS SBB 850 B1)

lm = lingura mica de masurare, a masinii
Lg = lingura obisnuita, de supa





Monday, September 28, 2015

Varza de Bruxelles gratinata (2)



Aceeasi reteta http://testdaiana1.blogspot.ro/2013/11/varza-de-bruxelles-gratinata.html, din cantitati duble, dar fara cartofi de data asta.





Negresa cu cartof - provocarea Electrolux


Am raspuns la provocarea lansata de Electrolux 

Prajitura delicioasa si foarte usor de facut.

Diferenta a fost cuptorul meu clasic (pe butelie), nu electric si din cauza asta prajitura a stat la cuptor 1 ora, din care 30 min la foc minim (aprox 180 grade Celsius - asa cum se specifica in reteta) si 30 min la foc mediu (200-220 grade Celsius), pana cand a trecut testul cu scobitoarea.
(Tava de guguluf cu diametrul de 24 cm)

Modificari:
* am pus nuca macinata, nu maruntita, pentru ca asta am avut deja la indemana;
* am adaugat coaja de portocale, rasa;
* am adaugat 2 lingurite de cafea solubila;
* am pus doar 350 g zahar in loc de 400 g (noua ne place mai putin dulce)
* am pus Delma pentru copt si gatit in loc de unt.










Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive