Saturday, May 24, 2014

Omleta / tarta cu broccoli



Modificari:
* am pus broccoli semi-congelat, nu l-am oparit
* am pus sunculita taraneasca (afumata) cruda, n-am prajit-o in prealabil
* am pus 3 linguri mari de smantana + 1 lingura de ulei, in loc de smantana pentru gatit
* am pus 2 linguri (cu varf) de faina, in loc de tarate de ovaz
* am adaugat marar

Ingedientele mele:
* 4 oua intregi
* 3 linguri mari de smantana + 1 lingura de ulei
* 2 linguri (cu varf) de faina
* sare, piper dupa gust
* 300 g broccoli
* 2-3 fire de ceapa verde
* o mana de marar
* cam 200 g sunculita taraneasca
* cam 150 g cascaval razuit

Mod de preparare:
- Am batut ouale intregi cu sare pana cand s-au umflat, apoi am adaugat smantana si uleiul si am mai mixat pentru omogenizare.
- Am turnat ouale peste restul ingredientelor (broccoli desfacut in bucati mai mici, sunca taiata cubulete, ceapa si mararul tocat, cascavalul razuit, faina cernuta), am condimentat cu piper si am amestecat.
- Am impartit compozitia in doua forme de cozonac.
- Am copt la cuptorul preincalzit, timp de 35-40 min, la foc mediu spre mic.

Foarte-foarte bun! Perfect de luat la pachet la servici!


Sunday, May 11, 2014

Chec (placinta) aperitiv cu verdeata (3)



Modificari:
* de data asta cu 7 oua, putin mai multa smantana, cascaval, cozi de ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, marar.








Muffins cu cocos (de post)



Modificari:
* am pus lapte de vaca, in loc de lapte de soia
* le-am facut in forme de briose, in loc de tava (mi-au iesit 20 buc)
* am adaugat esenta de vanilie si coji de portocale
* am pus doar 170 g zahar
* n-am pus cacao

Foarte bune, pufoase si aromate!



Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive