Friday, October 19, 2012

3 ani

Totul a inceput cu prima reteta postata: conopida la cuptor cu ciuperci si telemea 
si apoi n-am mai putut sa ma opresc :)

Friday, October 12, 2012

Remediile bunicii: Sirop de tuse (2)

Ingrediente: 
* 4 nuci, despicate, cu tot cu coaja 
* 1 ceapa mare, cu tot cu coaja 
* 8 linguri zahar brun 
* 2 maini flori de tei 
* 700 ml apa 

Mod de preparare: 
la fel ca data trecuta 
http://testdaiana1.blogspot.ro/2012/10/remediile-bunicii-sirop-de-tuse.html 

* Diferenta: am fiert aproape o ora pe foc mic, cu oala acuperita, pana cand siropul a scazut la jumatate.


Remediile bunicii: Miere cu lamaie

O reteta naturista delicioasa dupa reteta d-lui Valeriu Popa 

Se preapara un sirop contra bronsitei astmatice si anginei pectorale. 
Se pun intr-un vas la macerat timp de 7 zile urmatoarele ingrediente: 1 kg miere, sucul de la 10 lamai si 10 capatani de usturoi date prin masina de tocat. 
Se iau cate 4 lingurite/zi. 


Am facut putin modificat, din cantitati de test si fara usturoi. 

Ingrediente: 
* 1 lamaie, spalata bine si tinuta in apa rece peste noapte 
(am citit undeva ca ar mai iesi din toxinele din coaja) 
* 200 g miere 

Mod de preparare: 
- am taiat marunt lamaia cu tot cu coaja. 
- am pus lamaia intr-un borcan si am turnat mierea peste. 

- borcanul va sta cateva zile pe frigider. 

LE: N-am avut rabdare hihihi! Azi m-am bagat deja in borcan. 
De la zeama de lamaie totul a fevenit foarte lichid asa ca am mai adaugat vreo trei linguri de miere. 
Am si gustat si am pus la ceai. 
Excelenta la gust mierea cu lamaie si cred ca foarte buna la raceala, vitamina C + miere! 

Sanatate!!!

Sunday, October 7, 2012

Remediile bunicii: Sirop de tuse

De cateva zile ma chinuie o tuse nesuferita, asa ca m-am pus sa citesc remedii naturiste.
Am gasit multe variante de sirop, cu chimion, foi de dafin, multe nuci.
In final am ramas la siropul pe care-l facea bunica de care insa imi aduc aminte doar aproximativ, asa ca am pus minim de cantitati ca sa vad daca-mi iese bine.
Mmmmm delicios! :)

Ingrediente:
* 1 nuca, despicata, cu tot cu coaja
* 1 ceapa mica, cu tot cu coaja (io am pus doar jumatate)
* 5 linguri zahar (se poate mai putin)
* 1 lingura flori de tei
* 1 cana de apa

 Mod de preparare:

- am pus zaharul la topit, iar cand s-a caramelizat l-am stins cu o cana de apa 
(atentie!!! zaharul ars este extrem de fierbinte, nu va speriati daca face galagie si aburi cand turnati apa)
- am pus in oala nuca, jumatatea de ceapa, florile de tei si am lasat sa fiarba la foc mic vreo 10-15 min.
- din acest sirop se bea cate putin (2-3 linguri sa zicem) de 3-4 ori pe zi, ultima data inainte de culcare.


Thursday, October 4, 2012

Tess Summer Time tea - ceai de vara la inceput de toamna

Tess Summer Time este un ceai produs in Rusia pentru firma Greenfield. 
Contine: 
hibiscus, macese, mere uscate, coaja rasa de citrice, aroma naturala de caramel, capsuni, zmeura.
20 de piramide a cate 2 g au costat 6,99 lei la Penny Market.

  
Mirosul de caramel este identic cu cel al lui Teekanne Irish Cream si foarte fain! 
Ceaiul are o culoare rubinie foarte placuta. 
Gustul cel mai pronuntat este cel acru, iar pe fundal se poate identifica si un gust dulceag probabil de la mere. N-am simtit deloc aroma de capsune, ci gustul specific al ceaiurilor din fructe de padure. 
 Nu m-a dat pe spate, dar mi-a placut.

Monday, October 1, 2012

Gogosari murati (cu otet)

Photobucket

Ingrediente: 
* 5 kg gogosari 
* 1 lingura sare la fiecare litru de apa 
* 2 linguri rase de zahar la fiecare lingura de sare 
* 100 ml otet la fiecare litru de apa (am uitat otetul din poza)
* boabe de piper 
* cateva foi de dafin 
* cimbru si marar uscat

  Photobucket

Photobucket 

Mod de preparare: 

- am spalat, curatat si taiat gogosarii in bucati potrivite.
Photobucket 

 - i-am indesat in borcane si am turnat apa rece peste ei ca sa pot masura apa.
Photobucket 

- apa masurata am turnat-o intr-o oala incapatoare, am adaugat condimentele si otetul si am lasat sa dea un clocot.
  Photobucket 

- am oparit gogosarii in transe, tinandu-i doar cateva minute in apa. apoi i-am pus in borcanele pastrate calde langa aragaz. 
  Photobucket 

 - peste gogosari am turnat zeama fierbinte, am legat borcanele si le-am bagat la dunst (intre paturi cateva zile pana se racesc complet)
Abia astept sa-i pot gusta!!!

Photobucket

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).