Sunday, May 27, 2012

Prajitura rasturnata cu ananas si Pyroflam



In urma participarii cu succes la prima etapa a concursului Bucatar Real am primit un extraordinar vas Pyroflam, o caserola rotunda de 2 L din material vitroceramic, cu capac transparent din sticla borosilicata.
Abia am asteptat sa pregatesc ceva in noul vas si alegerea a fost un desert pe care il vedeti mai jos.

  Photobucket

Photobucket

Ingrediente: 
* 2 oua 
* 2 linguri (cu varf) de faina 
* 2 linguri de zahar 
* 1/2 lingurita praf de copt 
* 2 linguri esenta de vanilie 
* o conserva de ananas (n-am folosit tot) 
*** 5 linguri de zahar pt caramelizat 

Photobucket

In noul vas Pyroflam am caramelizat zaharul pe foc mic. 
N-a scos fum, nu s-a lipit si totul a mers mai repede decat in oala. 
Cand zaharul a fost potrivit de caramelizat (ceea ce s-a intamplat in foarte scurt timp) am rasucit vasul de mai multe ori pana cand peretii s-a acoperit cu zaharul ars aramiu. 
Am lasat vasul deoparte ca sa se raceasca putin. 

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Intre timp am separat ouale, albusurile le-am batut spuma tare cu zaharul. 
Am adaugat galbenusurile frecate, faina cernuta amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie. 
Am omogenizat totul cu lingura de lemn cu miscari usoare sa nu se sparga spuma de albusuri. 

Photobucket

Photobucket

Peste caramelul intarit am aranjat feliile de ananas, apoi am turnat blatul si am bagat prajitura la cuptorul doar foarte putin preincalzit, la foc mediu spre mic. 

Photobucket

Photobucket

Dupa fix 15 min mireasma din casa m-a atentionat ca prajitura e gata. 
Am verificat-o cu scobitoarea si era coapta deja. 
Dupa vreo ora am rasturnat prajitura pe o farfurie. 

Photobucket

Prajitura s-a facut foarte repede, a iesit foarte bine, perfect coapta, iar curatarea vasului a durat cam la fel de mult cat infulecarea unei felii de prajitura :) 

Photobucket

Photobucket

Sunday, May 13, 2012

Clafoutis cu banane si Pyroflam

Photobucket
De curand am descoperit vasele Pyroflam si de atunci tot visez ce fain ar fi..., cum ar fi..., ce-as gati in aceste vase deosebite. Daca nu stiti despre ce vorbesc, am sa vad cateva detalii legate de avantajele unice ale acestei game, descoperite cu ajutorul real,- Hypermarket. Si va mai spun ca aceste vase sint acum disponibile acum intr-o promotie speciala in magazinele real,- Hypermarket. 






Descriere 
Aceasta extraordinara gama Pyroflam® pe care v-o oferim este dezvoltata si produsa de compania franceza Arc International. 
Sunt recunoscuti in intreaga lume datorita varietatii produselor lor pentru uz casnic si gastronomic. 
De zeci de ani aceasta companie si-a dezvoltat o prezenta stabila pe piata pentru produsele sale. 
Produsele oferite de Pyroflam® sunt recunoscute in mod special pentru versatilitatea utilizarii. In plus, nu au un aspect similar cu cratitele si tigaile obisnuite folosite in bucatarie. 
De asemenea sunt foarte usor de curatat datorita materialului special din care sunt produse. Initial rezultatul unor experimente realizate de NASA, vitroceramica a fost dezvoltata ulterior de Arc International pentru intrebuintarea in bucatarie si alaturi de nutrienti. 

Caracteristici 
Rezistenta termica cu 70% mai mare decat cea a produselor traditionale din sticla 
Suprafata dura, igienica si neporoasa 
Produsele Pyroflam® din vitroceramica sunt garantate sa tolereze fluctuatii de temperatura de pana la 450°C 
Capace din sticla transparente si cosul de gatire la abur din borosilicat tolereaza puternice fluctuatii de temperatura de pana la 180°C 
Garantia Vitro-Ceramic® de 25 de ani 

Beneficii 
Pyroflam® poate fi folosit pe/in orice produse electrocasnice de bucatarie (cu exceptia celor cu inductie) 
Pyroflam® nu se ciobeste, zgarie sau deformeaza 
Pyroflam® nu se pateaza si nu retine mirosuri 
Pyroflam® isi pastreaza aspectul de nou 
Pyroflam® arata bine pe orice masa si la orice ocazie 
Permite urmarirea stadiului de gatire 
Dovada a calitatii 

Vasul care poate sta oriunde

  • In congelator
  • Pe aragaz
  • In cuptor
  • Pe masa
  • In frigider
  • In cuptorul cu microunde
  • In masina de spalat vase

Partile transparente de sticla 
Capacul de sticla si cosul de abur Pyroflam® sunt realizate din sticla borosilicat de calitate superioara 
Rezistenta mare la caldura de pana la 300°C 
Rezistenta la pete 
Nu se pateaza si nu retine mirosuri 

Garantate 25 de ani 
Produsele Pyroflam® din vitroceramica sunt garantate ca in uzul casnic zilnic sa isi pastreze forma (intre -40°C si +800°C) si sa tolereze fluctuatii de temperatura (pana la 450°C) timp de 25 de ani de la data achizitionarii. Partile transparente din sticla borosilitcat au garantie de 10 ani in conditiile folosirii zilnice in mediul casnic (intre -40°C si +300°C si cu puternice fluctuatii de temperatura pana la 220°C). 

La prepararea retetei care urmeaza mi-ar fi fost de mare ajutor o tava rectangulara mare, pe care as fi putut s-o pun in prima faza direct pe aragaz, iar apoi in cuptor.


Clafoutis cu banane 


Pentru fructe: 
* 450 g banane 
* 30 g unt 
* 40 g zahar 

Pentru aluat: 
* 4 oua 
* 270 ml lapte 
* 60 g zahar 
* 100 g faina 
* un pic de sare 
* esenta vanilie

Pentru decor:
* zahar pudra cu aroma de vanilie
* scortisoara

  Photobucket Photobucket Photobucket

Am amestecat cu mixerul laptele, ouale intregi, zaharul, esenta de vanilie, sarea si faina. 
Am lasat de-oparte pana am pregatit bananele.

  Photobucket

Intr-o tigaie am topit untul, am adaugat zaharul si am lasat putin pana cand zaharul a inceput sa se caramelizele. 
Am adaugat bananele taiate feliute si am lasat pana cand totul a deveni cremos si inmiresmat.

  Photobucket Photobucket

In forma rotunda de tort, tapetata pe fund cu folie teflonata, am pus bananele apoi am turnat compozitia cu lapte. 
Compozitia este lichida ca si cea de clatite. 
Nu va speriati, se va inchega foarte fain si va iesi ceva asemanator cu o budinca.

  Photobucket Photobucket Photobucket

Am bagat la cuptor pentru 30 minute pe foc mediu si inca 10 minute la foc minim. 
Apoi am lasat prajitura in cuptorul stins, cu usa deschisa pana s-a racorit putin. 
Reteta originala spune ca nu se deschide usa cuptorului pt ca se prabuseste, am respectat aceasta indicatie. 
Oricum prajitura se va dezumfla pe masura ce se raceste. Nu va faceti griji, asa e normal.

  Photobucket Photobucket Photobucket

Prin acele mici deschizaturi se imprastia in bucatarie o aroma de nu mai aveam rabdare sa se raceasca prajitura! 

Photobucket

Am pudrat prajitura racita cu zahar praf amestecat cu putina scortisoara.

  Photobucket Photobucket Photobucket

Ca aspect nu e cine stie ce, dar la gust e super! iese o prajitura parca ar fi budinca si seamana la gust cu clatitele cu mere pe care le facea bunica! sweet memories :)

  Photobucket

Saturday, May 12, 2012

Clafoutis cu ananas proaspat








foarte buuuun! varianta cu ananas proaspat :)
iese un aluat parca ar fi budinca si seamana la gust cu clatitele cu mere pe care le facea bunica.
sweet, sweet memories!

Sursa

Am folosit aproximativ 500 g ananas proaspat.

Amamestecat cu mixerul laptele, ouale, zaharul, vanilia, praful de sare si faina. 
Am lasat de-oparte pana am pregatit ananasul.

Intr-o tigaie am topit untul, am adaugat anansul taiat bucatele, am mai lasat cateva minute 
apoi am adaugat zaharul si putina esenta de vanilie si am lasat pana s-a dizolvat zaharul si s-a ingrosat putin.

In forma rotunda de tort (diametru de 24 cm cred) am pus anansul scurs 
(s-a lasat prea multa zeama, m-am gandit sa nu fie prea mult lichid), apoi am turnat compozitia cu lapte.
Compozitia este lichida ca si cea de clatite.
Nu va speriati se va inchega foarte fain si va iesi ceva asemanator cu o budinca.

Am bagat la cuptor pentru 20 minute pe foc mare (penultima gradatie la mine, aproape de maxim).

Reteta originala spune ca nu se deschide usa cuptorului pt ca se prabuseste, am respectat aceasta indicatie.
Doar ca la mine abia dupa 20 min a inceput sa creasca ca nebuna, 
asa ca am mai lasat 10 min, deci 30 min timp de coacere. 
Apoi am lasat prajitura in cuptorul stins, cu usa deschisa pana s-a racorit putin.

~ din pacate n-am apucat sa pozez toate etapele si nici sectiunea, dar va asigur ca e faina prajitura.
Am tinut-o in frigider si asa rece a picat foarte bine pe caldurile astea.

Friday, May 4, 2012

Prajitura "semifabricata"



Photobucket

Caldura mare, domle'! 
Sa dau drumul la cuptor???!!??! 
Nuuuuu!!!! 
Dar vrem ceva dulce? 
Daaaaa! 
Ia sa vedem ce avem prin camara/frigider: 
* 3 blaturi cu cacao 
* 1 crema de vanilie 
(suficient un plic, mi-a ramas crema cat pt inca o prajitura) 
* 250 ml lapte 
* 1 lingura esenta de lamaie (in crema)
* glazura dr. oetker cu lichior de oua 
Restul e simplu. Totul dupa instructiuni. 
O mica gaselnita, de fapt metoda imprumutata de la tortul dobos: 
ca sa nu crape toata glazura la taiat, punem prajitura cateva minute la rece, cat sa se intareasca numai putin glazura. apoi trasam linii cu cutitul pe unde vrem sa taiem feliile/bucatile, pana cand dam de primul blat. 
sic!
  PhotobucketPhotobucket Photobucket Photobucket

Tuesday, May 1, 2012

Waffles - o reteta, mai multe deserturi


Aceeasi reteta http://testdaiana1.blogspot.com/2011/10/waffles-ed-3-gauffre-faguri.html ,
de data asta sub cu totul alta forma. 
Aluatul impartit in hartiute de muffins si la cuptor 30 de minute. 
Deasupra am pus glazura dr. oetker duo - ciocolata neagra.








Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca-s banateanca, nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt bine pe aceste meleaguri, unde m-am nascut si am crescut. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille. Stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, a invatat de la tv sa gateasca, faza cu explozia de gusturi cand combini ingredientele si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile celor din jur, mi-am zis ca pot si io, asa ca am inceput cu prajiturile pt ca mi s-au parut mai prietenoase, mai usor de fotografiat si parca ceva mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet". Am creat blogul din dorinta de a aduce la un loc doua dintre pasiunile mele: gatitul si fotografiatul, si pentru ca: “This is my invariable advice to people: Learn how to cook - try new recipes, learn from your mistakes, be fearless, and above all HAVE FUN!” ~ Julia Child, My Life in France

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive