Monday, February 13, 2012

Muffins (briose) capuccino rosso ~ Red capuccino muffins

Photobucket


Aceeasi reteta de baza ca si data trecuta, de la Edith, de data asta in combinatie cu capuccino de ciocolata si glazura de ciocolata alba colorata in rosu. 
http://testdaiana1.blogspot.ro/2011/02/chec-cu-crema-de-alune-si-ciocolata.html
http://testdaiana1.blogspot.ro/2012/02/briose-cu-crema-de-alune-si-cacao.html
http://testdaiana1.blogspot.ro/2012/02/briose-capuccino-rosso-red-capuccino.html
http://testdaiana1.blogspot.ro/2013/03/muffins-cu-banane-si-merisoareciocolata.html
 
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Valentine's breakfast - Cremvursti inimioare

Photobucket ~reteta de pe culinar.ro~ 

Aveti nevoie de:
- 6 cremvursti
- 2 oua
- putin ulei
- sare
- mustar, ketchup

Am taiat 4 cremvursti pe lungime, pana aproape de capat.
Am intors cele doua jumatati astfel incat sa formeze o inimioara si am fixat cu scobitori.
Alti doi cremvusrti i-am lasat intregi doar i-am crestat putin sa nu explodeze la prajit.
Am incins o tigaie cu putin ulei, am pus cremvurstii la prajit pt cateva minute; cand s-au prajit pe o parte, i-am intors si in 2 inimioare am spart cate un ou, am pus putina sare si am lasat sa se prajeasca la fel ca oul ochi.
Cand oul s-a inchegat, am scos inimioarele pe servetel sa se absoarba grasimea.
Am servit cu mustar, ketchup si hrean cu smantana... si cu multa dragoste :D


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Valentine's breakfast (repost)

Ceva simplu, dar de efect :D

Photobucket


Aveti nevoie de:
* 4 felii de paine
* 2 oua
* unt
* sare
* inimioara - taietor de fursecuri

Mod de preparare:
* am decupat mijlocul fiecarei felii de paine;
* am uns cu unt si am lipit feliile cate doua, apoi am uns putin si deasupra;
* intr-o tigaie am topit putin unt si am asezat sandwich-urile si inimioarele in tigaia incinsa;
* cand s-a rumenit putin painea, le-am intors si am spart in fiecare sandwich cate un ou (am pus putina sare);
* am lasat la foc min (minim) pana cand ouale au inceput sa se coaguleze;
* am vrut sa intorc sandwich-urile pe partea cealalta dar imi era teama ca sparg frumusetile.
pt ca am lasat painea prea mult la prajit pe prima fata, exista riscul de a se arde painea pana se faceau ouale.
asa ca am trisat si am continuat in cuptorul cu microunde timp de 2 min.

* rezultatul: breakfast for two :) sandwich-uri cu ou si inimioare cu peltea, servite cu ceai negru cu lamaie.





Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket

Friday, February 10, 2012

Gogosi cu iaurt (4)



Ingrediente:
* 2 oua
* 1 pliculet zahar vanilat 
* 2 linguri de zahar tos
* un strop de sare
* 400 g iaurt simplu
* 300 g faina
* 1 pliculet praf de copt
* ulei pentru prajit 

Am mixat ouale cu zaharul vanilat, zaharul tos si sarea. Apoi am adaugat iaurtul si am mixat.
Dupa aceea am cernut peste compozitia de mai sus faina impreuna cu praful de copt si am mixat pana cand compozitia a devenit omogena.
A rezultat un aluat elastic, ceva mai gros decat aluatul de clatite (nu curgea de pe lingura).
Intre timp am incins uleiul.
Cand aluatul a fost gata amestecat, am dat focul aproape pe minim si am inceput sa pun cu lingurita gramajoare de aluat in baia de ulei.
Am lasat gogosile cat sa se rumeneasca pe toate partile.
Le-am servit pudrate cu zahar praf.

Sint rapide si nu aveti ce sa gresiti la reteta asta. Nu e nevoie de framantare, de dospire, de asteptare. Amestecati ingredientele si hop-top in ulei cu gogosile!


Sunday, February 5, 2012

Pizza Waffles

Photobucket

Ar putea sa fie un chec aperitiv sau o pizza fara blat, dar de data asta sint pizza waffles dupa o reteta gasita la My Fancy Cake

Ingrediente: 
* 3 oua 
* sare, piper 
* 100 g smantana 
* 2 linguri ketchup dulce 
* 70 g faina 
* 1 lingurita rasa praf de copt 
* 150 g cascaval ras 
* 80 g salam 
* 1 ceapa rosie mica 
* 1/4 ardei rosu 
* oregano 
* ulei pt uns forma de waffles 

Mod de preparare:
Am batut putin ouale cu sare si piper. 
Am adaugat smantana si ketchupul. 
Peste amestec am cernut faina cu praful de copt si am omogenizat. 
Apoi am adaugat cascavalul ras si restul ingredientelor tocate marunt si am amestecat totul cu lingura de lemn. 
Le-am copt in aparatul de waffles. 
Mi-au iesit 8 bucati. 
Le-am servit cu ketchup. 

Verdict: buneeeeee!



Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Muffins (briose) cu crema de alune si cacao ~ Hazelnut-cocoa cream filled muffins for World Nutella Day 2012

Photobucket

Inspirata de pufosii muffins cu ciocolata ai lui Edith Francu, am facut cu ocazia Zilei Mondiale Nutella (World Nutella Day) briose cu crema de alune si cacao.

Aceasta reteta initial am pregatit-o sub forma de chec si am repetat-o de cateva ori tot asa. Azi insa am vrut sa fiu mai aproape de original si pentru ca este Ziua Mondiala Nutella, am ales sa pun in briose crema de alune si cacao, in loc de bucatele de ciocolata.

Happy World Nutella Day! :D

Cu aceasta reteta particip la un concurs foarte dragut organizat de Kadia



Ingrediente:
* 4 oua

* 220 gr de margarina moale
* 220 gr de zahar
* 300 gr faina
* 1 pliculet praf de copt

* 2 pliculete zahar vanilat
* jumatate sticluta esenta de vanilie
* 2-3 linguri de lapte (in functie de cum cere aluatul)
* cateva lingurite de crema de alune si cacao (Nuxee se numeste al meu, este exact ca Nutella, Nutoka, doar ca e alta firma si e mai ieftina)


Toate ingredientele, in afara de crema de alune, le-am amestecat cu mixerul, adaugand cate o lingura de lapte pana cand aluatul a ajuns de consistenta potrivita aluatului de chec (moale cat sa curga putin).

Am impartit aluatul cu lingura in hartiutele de briose. 
Mi-au iesit 22 de bucati (doua tavi). 
In 12 dintre ele am pus cate jumatate de lingurita de crema pe care, in 4 am pus bucatele de ciocolata amaruie, 6 le-am lasat simple (3 in hartiute de briose si 3 in formele micute de carton de la savarine).
Am dat briosele la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la foc mediu/mic (testate cu scobitoarea).

Reteta o puteti gasi si pe Bucatar Maniac si prietenii.

http://testdaiana1.blogspot.ro/2011/02/chec-cu-crema-de-alune-si-ciocolata.html
http://testdaiana1.blogspot.ro/2012/02/briose-cu-crema-de-alune-si-cacao.html
http://testdaiana1.blogspot.ro/2012/02/briose-capuccino-rosso-red-capuccino.html
http://testdaiana1.blogspot.ro/2013/03/muffins-cu-banane-si-merisoareciocolata.html

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive