Wednesday, March 30, 2011

Pizza Diuta Supercalifragilistic (4) ~ de POST



Ingrediente blat de pizza:
* 500 g faina
* 1 pliculet drojdie uscata
* 300 ml apa minerala
* 5-7 linguri ulei, in functie de cum cere aluatul
* jumatate de lingurita de sare
Topping:
* pasta de rosii homemade
* ceapa calita
* 1 conseva mare de ciuperci (460 g)
* 1-2 dovlecei
* 1 ardei gras
* 1-2 rosii
* cateva masline
* busuioc uscat (am ramas fara oregano)
* 2 oua (pt cei care nu tin post)


Mod de pregatire:
Am taiat dovleceii in felii subtiri si le-am pus deoparte cu sare ca sa se mai inmoaie.

Am pus la scurs cipercile.

Am scos din congelator ceapa calita si am pus-o in geam la soare sa se dezghete.

Dupa care m-am apucat de aluat.

Intr-un castron am amestecat faina cernuta cu drojdia uscata.
Apoi am adaugat uleiul, apa minerala si sarea si am inceput sa framant pana am obtinut un aluat omogen si elastic.

Am uns gramajoara de aluat pe toate partile cu un pic de ulei si am pus castronul acoperit cu un servet de bucatarie pe cuptorul cald la dospit. (a trebuit sa pornesc cuptorul pentru ca nu era destul de cald in bucatarie).
Intr-o ora a crescut fain de tot, iar in bucatarie era sauna si mirosea ca la brutarie :P

Am pus hartie de copt in tava si am intins aluatul direct in tava cu mainile.

Blatul intins l-am uns cu pasta de rosii, apoi am repartizat cat mai uniform ceapa calita si am presarat ciupercile, dovleceii, cateva felii de ardei si de rosii si maslinele drept decor. 
Deaspura am presarat cu busuioc uscat si sare.

Am bagat in cuptor la foc mare, timp de vreo 10-15 min, apoi am redus focul la mai putin de jumatate.
Pe jumatatea pacatoasa am spart doua oua mici si am mai lasat la cuptor vreo 30-40 min. 
Trebuia sa scot pizza mai repede, dar oul nu mi se parea destul de facut, asa ca s-au cam bronzat marginile. Blatul a iesit crocant, exact cum imi place mie :D


Monday, March 28, 2011

Prajitura cu mere rasturnata (tarta tatin) de post



Ingrediente:
* 2 cani de faina
* 1 cana de zahar
* 1 plic praf de copt
* jumatate cana de ulei
* 1 cana (+ cate mai e nevoie) de apa minerala
* esenta de vanilie
* 2 linguri colorant galben

* 10 linguri de zahar + 1 lingura de miere pentru caramelizare

* 5-6 mere
* scortisoara

Caramelizam 10 linguri se zahar impreuna cu 1 lingura de miere. Am citit nu mai tin minte unde ca mierea ajuta zaharul ars sa fie mai maleabil, sa nu se intareasca prea repede. Asa e. Si nici n-a scos fum ca alte dati.

Curatam merele si le taiem felii.

Zaharul ars il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il lasam sa se raceasca/intareasca. Apoi asezam merele feliate si presaram scortisoara.

Amestecam ingredientele pentru blat cu mixerul. Daca e prea gros aluatul, mai adaugam apa minerala pana obtinem un aluat omogen si fluid ca la pandispan.
Colorantul galben l-am pus cu gandul ca o sa inlocuiasca galbenul oualor. Ciuciu, nu s-a vazut absolut nimic.

Turnam aluatul in tava, peste mere si bagam la cuptorul preincalzit pentru aprox 45 de minute la foc mediu (depinde de cuptor. verificati dupa 30 de min si mai lasati pana cand scobitoarea iese curata).




Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Saturday, March 26, 2011

Giveaway By Nuxe



Nuxe iti aduce primavara posibilitatea sa testezi o serie de produse prin intermediul unui set de esantioane.
Ce trebuie sa faci pentru a primi pachetul:
1. Sa urmaresti prin google friend connect blogul (www.thingsbyms.com)
2. Sa dai like la pagina de facebook a blogului : THINGSBYMS ( http://www.facebook.com/pages/ThingsbyMS/181258425252122 )
3. Sa dai un share la un post de pe pagina de facebook ( la alegere ).
4. Sa anunti giveaway-ul pe blogul tau prin preluarea integrala a articolului.
Ce primesti?
1. 2 Mostre a cate 2 ml de Nuxe Creme Fraiche pentru piele uscata
2. 2 Mostre a cate 4 ml de Nuxe Masca aromatica
3. 2 Mostre a cate 7 ml de Nuxe Body crema fondanta pentru fermitate ( PRODUS NOU)
4. 2 Mostre a cate 7 ml de Nuxe Body crema hidratanta 24h ( PRODUS NOU)
5.2 Mostre a cate 4 Ml de Nuxe Reve de Miel crema de maini
6. 2 Mostre a cate 2 ml de Nuxe Merveillance piele normala/uscata
7. 2 Mostre a cate 2 ml de Nuxe AromaVaillance ten normal/mixt
8. 2 Mostre a cate 2 ml de Nuxe Creme Fraiche ten mixt
9.  2 Mostre a cate 2 ml de Nuxe Nirvanesque crema toate tipurile de ten
10. 2 Mostre a cate 2 ml de Nuxe AromaPerfection fluid antiimperfectiuni
11. 2 Mostre a cate 4 Ml de Nuxe Huile Prodigieuse
12. 2 Mostre a cate 2 Ml de Nuxe Nuxuriance crema noapte
13. 2 Mostre a cate 2 ml de Nuxe Fluid Merveillance.
Dupa ce ai primit si testat produsul daca ti-a placut mult un produs te invit sa scrii despre el si participi la un nou concurs cu tragere la sorti. Ce poti castiga? PRODUSUL DESPRE CARE AI SCRIS (nu uita sa imi trimiti linkul cu post-ul). Cel de-al doilea concurs se termina pe data de 24 MAI 2011.
Anunta-ma de participarea la giveaway printr-un email trimis la adresa thingsbyms@gmail.com si trimite-mi pe email :
1. Nume Prenume
2. Adresa unde sa fac trimiterea
3.  Linkul la postarea de pe blogul tau
4. ID-ul de facebook de pe care mi-ai dat like la pagina .
5. ID-ul de google friend connect cu care urmaresti blogul www.thingsbyms.com

Preluale de pe Things by MS

Wednesday, March 16, 2011

Clatite de post, simple (1)


Ingrediente:
* 200 g faina
* 1 lingurita praf de copt
* 2 linguri de zahar, cu varf
* un pic de sare
* 5 linguri de ulei
* 300 +  ml apa minerala (+ inseamna ca mai adaugam in functie de cum se prezinta aluatul, astfel incat sa obtinem consistenta potrivita)

Amestecam toate ingredientele cu mixerul. Apa minerala o adaugam treptat, urmarind sa obtinem un aluat fluid, nici prea subtire, nici prea gros.
Incingem o tigaie unsa cu putin ulei, ne inarmam cu rabdare si ne apucam de facut clatite. :vaivai:
Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 9 clatite, insa prima si ultima au fost un pic cam groase. ieseau lejer 10 clatite daca le nimeream la fel.
Le-am servit cu gem de capsune.


(cu scuzele de rigoare, momentan pun doar o poza. restul le pun in 18 cand isi revine photobucketul meu. toate le gasiti in albumul de pe Facebook. sorry.

LE:








Printfriendly

About Me

My photo
Io-s Daiana, din Timisoara, o banateanca zapacita. Imi place sa spun ca sint banateanca nu pt ca as cunoaste tot ce tine de Banat ci pt ca ma simt foarte bine pe aceste meleaguri unde m-am nascut si am crescut. Nu mai stiu exact cand am trecut la nivelul urmator dupa cartofi prajiti/omleta/paste. Am gatit cate ceva comestibil prin primavara lui 2006, cand mami a fost in spital. "Bucatareala" m-a apucat asa mai serios dupa ce in 2008 am vazut filmul Ratatouille stiu ca e doar un film animat, dar atat de simpatic mi-a fost sobolanutul Remy, cum stia el sa aprecieze mancarea bine pregatita, cum a invatat de la tv sa gateasca si faza cu explozia de gusturi in gura cand combini ingredientele... si motto-ul lui Gusteau "Anyone can cook!" Indemnata de primele succese si de aprecierile din partea iubitului, mi-am zis ca pot si io, asa am inceput cu prajiturile pt ca mi se par mai simplu de realizat decat mancarurile gatite. Si vorba unui prieten "Sigur iti ies toate daca pui atata suflet".

Copyright

All rights reserved. No part of the contents of this blog may be reproduced in any form or by any means, electronically or otherwise, without the prior written permission of the owner (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/).

Toate drepturile rezervate. Nici o parte din conţinutul acestui blog nu poate fi reprodusă sub nici o formă (electronică sau de altă natură) fără acordul scris al proprietarului (vdaiana-http://testdaiana1.blogspot.ro/). Publicarea sau multiplicarea fara acordul scris al proprietarului se pedepseste conform legii in vigoare (Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Blog Archive